söndag 29 juli 2007

Tok-fyndat

Jag älskar att shoppa och speciellt på rea. Det är det bästa som finns :D Var nere i stan idag och hittade en massa godis, minsann. Var först på Åhlens och där hade de halva rea-priset. Så där shoppade jag tre väskor, 2 sjalar och 1 par skor för 547 :-. Underbart!







Sedan var jag inne på Glitter och där hade de 75% på en massa varor så där bidde det 8 par örhängen, 1 halsband och 3 armband för bara 201 spänn.



Och slutligen smet jag in en sväng på Wettergrens. Och där blev det 3 böcker för 316 :- En riktigt bra shopping-runda med andra ord :D.

torsdag 26 juli 2007

Farfar 80 år

Gjorde ett litet tag-album till min farfar när han fyllde 80 förra året. Det är på han och farmor, barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Det blev mycket uppskattat.

Jag gjorde om alla foton till svart-vitt eftersom det var en salig röra med färger. Det var även lite olika kvalitet på dem eftersom det inte är jag som tagit alla foton.

Formatet är ca 16,5 x 9 cm och jag använde en tag från Basic Greys tag die cuts som mall.















tisdag 24 juli 2007

Album till Jorunn

Ett album jag gjorde för ett tag sedan till min första brorsdotters 1-årsdag. Meningen var att min bror och svägerska själva kunde sätta in bilder. Kan undra om de gjort det....det måste jag nog fråga nästa gång vi ses :)

Basen är ett 8x8-album från Bazzill. Sedan är det en mängd olika scrap-papper och dekorationer.






















måndag 23 juli 2007

Veterinärbesök

Idag har vi varit till veterinären. Stackars Bella har nån form av öroninflammation. Hon har gått och ruskat och kliat ända sen förra veckan. Tyvärr fanns det ingen tid förrän idag. Nåväl, idag kom vi alltså iväg och det kan väl nämnas att främmande människor inte står så högt på Bellas lista.....och speciellt inte om de är främmande och samtidigt bär nåt som ser ut som en pyjamas med badrock över. Då försöker hon alltid gömma sig bakom husse eller matte eller under närmsta stol.

Idag var det dessutom så att det blev lite extra. Inte bara lite prat och lite kläm och känn att stå ut med. Nej, idag blev hon nersövd en stund. Hon försökte visserligen stå emot så länge som möjligt men till slut fick hon ju ge upp, stackarn. Men inte förrän hon hade kravlat långt in under våra båda stolar. Så det blev till att möblera om lite för att få fram henne.

Anledningen till att hon blev nersövd var att hon hade ganska ont i örat och var inte det minsta intresserad av att det skulle rengöras på nåt sätt. Så det enklaste (och bästa för henne) var att söva henne. Och så togs det ett prov oxå som vi nu väntar på svar på. Hoppas att det inte är något allvarligare utan att det räcker med de örondroppar vi redan har fått.

Nu är vi hemma igen och Bella har nog inte riktigt förlåtit oss för den märkliga utflykten idag. Hon fick dessutom smärtstillande innan vi åkte hem så hon är rätt trött. Går fräsande omkring med svansen mellan benen, hänger med huvudet och blänger på oss. Ja, fräser.....hon fräser nämligen så fort det är nåt som hon inte gillar. Riktigt gulligt faktiskt :D.

söndag 22 juli 2007

Hund eller alien; det är frågan :-)

Nu är jag färdig med den krånglande LOn. Jag hade ju inte direkt tänkt mig att ha värsta röda blaffan uppe i hörnet men, men det blev väl ok antar jag.

Ännu en gång tänkte jag använda mig av Mosh Posh-paketet men det bidde bara cardstock och några blommor därifrån *asg*

Sedan är det foamalfabet Jersey, svart akrylfärg, mönstrat papper från Paper Patch, chipboardstickers från American Crafts, brads, dymo och QK-die Aliens.

Morrrrrr

Vad jag hatar att ta fel foam-bokstav, jag verkligen hatar det. Nu har jag precis stämplat "hunb" istället för "hund" med svart akrylfärg direkt på cardstocken!!? Jag är INTE glad!!!

lördag 21 juli 2007

Nya LOs

Har pysslat lite med mina månadspaket de senaste dagarna. Det är så mycket lättare att få ihop något nu tycker jag och mina LOs går mycket fortare att göra. Det är jätteroligt. Jag visste ju redan innan att jag helst ska se alla mina grejer annars glömmer jag att jag har dem men nu har jag verkligen fått det bevisat för mig. Jag har ju alla paketen liggande runt mig och det är så mycket lättare att pyssla nu. Men jag kan ju inte ha alla saker liggande framme jämt heller. Hmmm, får nog fundera lite på det där....hursomhelst så skulle jag ju visa vad jag gjort och inte bara babbla en massa :D.



Det är Mosh Posh-paketet. Har bara lagt till Fuzzy rubons från Heidi Swapp.


Här är det lite blandat. Alla papper och det lilla gemet från Nook-paketet. Band och röda stickers från Paper Posie-paketet. Filtblommor från Mosh Posh-paketet. Vita rubons från Royal Brush och journaling stämpel från Lilla Pappersbutiken.


Hmmm, här skulle jag använda Mosh Posh-paketet men det blev visst inte så mycket därifrån :). Bara det mönstrade pappret och braden. Sedan är det Bazzill, blommor från Junkitz, Swirl-stämpel från Autumn leaves, prickigt rick-rack från Lil Davies, svart rick-rack i papper från Doodlebug och röda stickers från Paper Posie-paketet.


Alla papper och journaling-hjärtat från Paper Posie-paketet. Knappar och chipboard-stickers från Mosh Posh-paketet. Små stickers från Provo Craft.

onsdag 18 juli 2007

Midsommar 2004

En ny LO från månadspaketet från Paper Posie. Det enda som inte är från paketet är de svarta stickerserna och rubonsen. De är från Deja Views, Creating Keepsakes och The scrapbook house.


Månadspaket från Mosh Posh

Så, nu har mitt tredje månadspaket dykt upp. Det är från Mosh Posh. Paketet innehåller 6 st mönstrade papper från Doodlebug. Jätteläckra i svart och vitt. 2 cerise-rosa och 2 turkosa bazzill criss-cross. Sedan 1 ark supercoolt glittrig grön cardstock. Och det är inte Bazzill bling utan riktigt glittrigt liksom.

Sedan är det en riktigt stor chipboard-blomma, ett svart chipboard-alfabet (självhäftande), 1 paket gula knappar, 1 mini-album och en häftig glitter-penna. Sedan var det en bit prickigt band, 6 mönstrade brads och ett gäng blommor. Bradsen och blommorna är inte hela förpackningar.

Pengar för paketet drogs den 4/7 och det kom alltså idag. Lite långsammare än de andra, å andra sidan är frakten för detta lägre. Jag har betalat 275:-. Paketet kostade $26 och frakten $14. "Gift" var förkryssad.







måndag 16 juli 2007

Stickers-funderingar

Jag håller på med en LO med grejer från mitt senaste månadspaket och det slår mig att det finns en sak som är väldigt irriterande. Och det är stickers. Jag gillar egentligen stickers för man får oftast mycket för pengen så att säga. Men det finns en sak som stör mig mycket och det är att jag inte kan lägga ut stickersena på LOn medan jag skapar. Ja, jag säger att jag skapar....precis som Mannen säger att han skapar när han lagar vanlig köttfärssås med spaghetti.

Jag måste hela tiden försöka tänka mig bokstäverna där de är tänkta att ligga på pappret, utan att de faktiskt är där....mycket irriterande.

Hmmm, kan undra om man kanske kan komma förbi det där på nåt sätt. Montera bokstäverna temporärt på OH-film eller nåt kanske. Får nog fundera lite på det där. Vi får väl se när LOn blir färdig....

Semester-flumm

Det har varit en bra dag idag. Äntligen har solen tittat fram efter att ha varit bortrest ett tag. Härligt att se den gamle vännen igen. Vi = Mannen och jag, och fått en del gjort.....vi har diskat och tvättat och dammsugit och jag har äntligen planterat ut tomatplantorna som stått i vårt köks-fönster nu i typ två månader i små plast-inner-krukor. Men, men bättre sent än aldrig som man brukar säga. Vi hoppas att de ska trivas i vår vita plasthink i ena hörnet av balkongen. Mannen är mycket skeptisk till att det alls blir några tomater men jag är optimistisk som vanligt. Sedan har vi tillbringat en del tid på balkongen även om vi tittade på Sommartorpet och CSI NY lite sådär imellan. Det är nåt visst ändå med att sitta på balkongen en sån här underbar sommarkväll, med ett glas rödvin och blicka ut över Ram-bergets gröna sluttningar och bara vara. Det borde man vara oftare.

Barnbarnsbarn

Min första LO från Paper Posie-paketet.

Papper från Bazzill och Autumn Leaves. Små filtblommor från Junkitz, stora från Panduro. Stor grön rubon från Crate. Bling-blomma från MAMBI. Stickers från DCWV och Provo Craft. Svart stickles. Band från paketet.


söndag 15 juli 2007

Enklare LOs

En hög med lite enklare LOs där jag har prioriterat att få korten scrappade.






















Liftade alster

Även om det redan är juli så har jag tänkt att jag ska lägga upp årets alla skapelser här i bloggen så det kommer dyka upp såna här inlägg med äldre LOs lite då och då.

Jag gillar att lifta och även att jobba efter skisser. Alla de här LOsen är liftade/kosade från Januari/Februari-numret av Simple Scrapbooks. Min absoluta favorit-tidning.







Ljudlös kommunikation

När jag var ute med Bella förut idag så såg jag två kvinnor och en man som försökte kommunicera med varandra. Först tyckte jag bara att de verkade underliga som stod och viftade till varandra på långt håll utan att säga nåt. Så insåg jag att de pratade teckenspråk och då fick det jag såg helt plötsligt en helt ny innebörd. Jag förstod så klart inte vad de sa men jag kunde ändå hänga med så pass att jag förstod att de skämtade om något. Hela samtalet utstrålade glädje och humor trots att inte ett enda ord hade uttalats. Och den ljudlösa kommunikationen var dessutom helt opåverkad av trafikbuller och vindens vinande. Helt underbart att se!

lördag 14 juli 2007

2 LOs från första månadspaketet

Nu har jag gjort 2 LOs med grejer från det första månadspaket som var från Scrapbook Nook.
Den första är väl ganska given; jag hade några gamla vind-surfingkort. Sedan gjorde jag en LO till min BOM som blev ganska annorlunda mot den första. Det var kul att pyssla med månadspaket tycker jag. Det var lättare eftersom man inte hade hela sin arsenal med grejer att välja bland. Och nej, det betyder INTE att jag har för mycket saker ;D.