torsdag 30 augusti 2007

Scrap-porr ;D

Nu finns den i butiken och att beställa på nätet, nya Panduro-katalogen *tjohooo* Det fanns väldigt mycket nytt och fint som jag gärna lägger vantarna på.

Det lustiga med just Panduro-katalogen är att jag när jag bläddrar i den får sån enorm lust att pyssla med de mest udda sakerna. Även fast jag VET att det egentligen inte är min grej. Som tur är brukar den där craving-känslan gå över efter ett tag annars skulle jag ha en massa konstiga pyssel-grejer här hemma.

Förra året vet jag att jag allvarligt funderade över att göra disktrasor med eget mönster på. Jag som nog aldrig förut funderat över hur disktrasan ser ut. Jag funderade tom ett tag på att göra disktrasor och ge bort i julklapp.....tur att jag övergav den idéen *asg*

Nåja, om ni inte redan har katalogen måste ni omedelbums skutta iväg och skaffa den.....seså, skutta iväg nu ;D.


måndag 27 augusti 2007

In-Ex har avancerat

Japp, det har defintivt hänt någonting på In-Ex här i stan. En hel vägg med bara scrap-grejer. Massa 12x12, en massa Heidi Swapp och Heidi Grace, stickers, rubons, knappar, blommor, clearstamps och dynor. Mycket godis var det där och en del av dem fick följa med hem *lycklig* Kolla bara.....


söndag 26 augusti 2007

Katt-LO

Var ju tvungen att testa mina nya "Biggest chipboard" från Fancy pants och de var verkligen så roliga som de ser ut att vara :D

Papper från DaisyD, akrylfärg, rickrack, foamstickers från American Crafts, chipboard från MM och stämpel från 7 Gypsies.


LOs med Bella

Två nya LOs med material från månadspaketet från Paper Posie. Det var ett svårt paket, vi får se om det blir några fler LOs.

På den första är det förutom material från paketet vita stickers från Panduro.

På den nedre är det ganska mycket från "lagret". Bara papper, stickers och band från paketet.



lördag 25 augusti 2007

Vilken efterrätt är du lik?

Jag älskar test och undersökningar och jag ÄLSKAR efterrätter. Så det här som jag hittade på min kompis Sandras sida var ju perfekt....testa själv:

http://www.blogthings.com/whatdessertareyoumostlikequiz/

Det här är mitt resultat....

You Are Smores



Unusual and unconventional, you make your strange ways work for you.You've got personality - no one's denying that!

Till min syster

Gjorde ett litet album till min syster för ett tag sedan. Egentligen gjorde jag det först till mig själv men efter ett tag insåg jag att jag ju hade skrivit all text till henne så jag gav bort det. Och det blev mycket uppskattat.

Det är en pekbok, inköpt på Åhlens tror jag, som jag klätt om. Inspiration hittade jag hos Webmosterhelene. Tack för det :D.

Jag har skrivit min journaling på små tags som jag stoppat in bakom fotona. Det gick inte att fota så det syntes så under varje bild står det jag har skrivit på tagsen.




Så stolt! 6 år gammal fick jag en liten syster. Det är väl osäkert om jag förstod då vad det faktiskt innebar, att det inte bara var en söt liten docka att leka med, att det skulle innebära både bra och dåliga saker. Vad jag definitivt inte förstod var att jag faktiskt hade fått en vän för livet. Men stolt var jag!


Vi tyckte inte alltid lika, vi kivades ibland. Lite syskonrivalitet kommer nog att dröja kvar även när vi blir äldre. Men bandet mellan oss består. Du vet vem jag är - och accepterar mig. Och förlåter mig. Och bryr dig om mig. På samma sätt som jag accepterar, förlåter, och bryr mig om dig. Pam Brown


Några år senare började åldersskillnaden att märkas och jag var väl tyvärr inte lika imponerad längre över tillskottet i familjen. Min söta lilla syster lämnade mig inte ifred en sekund (kändes det som iaf) och här har jag tagit min tillflykt upp till dass-taket eftersom jag inte trodde att hon skulle våga följa efter. Som synes hade jag fel :).


Avstånd betyder ingenting, vi kan gå olika vägar, för du är ändå alltid nära och har din speciella plats i mitt liv. Pam Brown


Vi lever var och en vårt eget liv, på många sätt så olika varandras. Men mycket har vi gemensamt - erfarenheter, släktingar, familjeskämt, vanor, glada och sorgliga minnen, hemligheter. Vi förstår varandra kanske lite för väl. Ibland ler vi igenkännande "Det är klart att hon skulle...!" Vi är sammanlänkade av ljusa, osynliga trådar - starkare än stål, omöjliga att slita av. Pam Brown


Det har nu gått några år sedan den där dagen du döptes. Jag är fortfarande stolt och glad att jag har en syster, att jag har fått just dig till syster. Åldersskillnaden spelar inte längre någon roll och jag kan nu fullt ut uppskatta den gåva som jag fick för så många år sedan. För jag fick ju inte bara en syster; jag fick ju en vän för livet också.

Scrap-tidning

Som de flesta scrappare så jag köper ju jag en och annan scraptidning. Min absoluta favorit är Simple Scrapbook men jag har även hittat en engelsk tidning som jag brukar köpa lite då och då och som jag gillar big time, verkligen. I förrgår köpte jag nya numret och jösses....vilka underbara LOs det var i det här numret. Jag har snart dreglat sönder hela tidningen och har dessutom långt framskridna planer på att lifta typ alla LOs i hela tidningen. Så KÖP, KÖP, KÖP!!! Finns i Press Stop men även i välsorterade Pressbyrån-kiosker.


torsdag 23 augusti 2007

Muggar från Rörstrand



Jag är käääääär!!!

Vi var på Duka häromdagen för att köpa nya patroner till soda streamen och då såg jag helt underbara muggar från Rörstrands. De är designade av Hanna och jag blev så förälskad så jag ville genast ha med ett helt gäng hem.

Mannen var dock inte lika imponerad: -Det finns ju inget handtag! utbrast han chockat. -De har ju snålat in på handtaget, nej, såna ska vi inte ha. Så det bidde inga nya muggar. Den gången. Ska se om jag inte kan smuggla in några nån dag när han inte är lika på hugget. Om jag redan har köpt dem så får jag nog behålla dem. Tror jag *asg*

söndag 19 augusti 2007

Little blossom

Här skulle jag använda material från paketet från Nook men det blev bara mönstrat papper och bling-ramen. Sedan är det fotohörn från Heidi Swapp, skinn-blommor från Prima, färdig titel från My minds eye, charms, stickles, vanligt skriv-papper och häftklamrar.


En älskad bror

Ytterligare en LO från Paper Posie-paketet. Brads, band och ribbon-slide från lagret.


lördag 18 augusti 2007

Första barnbarnsbarnet

Inte världens bästa bild kanske men, men..... Jag har försökt använda material från senaste Paper Posie-paketet men det slutade med att jag bara använde lite rubons, resten är DYMO, brads, akrylfärg och hemmagjorda ghost shapes.

Den här är starkt influerad av Peterlinas underbara LOs.

fredag 17 augusti 2007

Charmtroll

Första LOn med grejer från månads-paketet som kom igår. Fuzzy rubons från Heidi Swapp, lite extra bling och akrylfärg är från lagret annars är allt från paketet.


Stil-ikon

Det här är min sista LO med förra Paper Posie-paketet. Har sorterat in resterna nu. Här är det dessutom en del från lagret; rubons, charm och band.


Amazing you

Mitt första alster med grejer från Nook-paketet + en del från lagret. Det finns en text under fotot men den känns för personlig för den här bloggen så jag visar inte den. Men fotot går alltså att vika upp.


torsdag 16 augusti 2007

Månadspaketet från Paper Posie

Så nu har jag fotat månadspaketet som kom idag. Det var 6 dubbelsidiga papper från Cherry Arte. 4 enkelsidiga papper från lite olika tillverkare och 10 bazzill i 5 olika färger.

Sedan var det två olika alfabet; ett vanligt stickers och ett foam, XL foto-hörn från Heidi Swapp, ett ark med rubons och nån slags bok. 4 taggar, en bling-grej, en liten swirl-overlay, en clearstamp och tre olika band.

Det är fina saker men som sagt, det känns lite spretigt så vi får väl se vad det blir av det :D.









Ocean's thirteen

Har tittat på film idag. Ocean's thirteen, den var väldigt bra. Precis i klass med ettan. Tvåan var jag lite besviken på. Tyckte inte den var alls lika bra som ettan, rörig och konstig. Så det var med lite bävan jag började titta på trean men den var riktigt, riktigt bra. Har ni inte sett den; se den!


Nytt månadspaket

Alldeles nyss ringde posten på dörren och där var mitt nya månadspaket från Paper Posie *woho* Men jösses vilket spretigt paket, det ska bli väldigt spännande att se om det går att få ihop något av detta *asg*

Lovar att fota allt lite senare, måste iväg och handla lite.

tisdag 14 augusti 2007

Några kort gjorda...

Pysslat lite kort.



måndag 13 augusti 2007

Pyssel-present

I helgen fick jag en lite försenad födelsdagspresent. Och det var en massa pysselsaker *jippi*. En snygg monterad stämpel från PSX, fem omonterade julstämplar (vet tyvärr inte vilket märke), musikcharms, störtcoola blommor i läder från Prima, 4 papper med naturmotiv, 10 jättesnygga dubbelsidiga papper (2 av varje) och sedan 2 stycken urtjusiga vellum-ark. Tack mamma, pappa och syster-yster för den fin-fina presenten :D.

Allt är köpt på Annas scrapbooking i Karlstad.







Kräftskiva

I helgen var vi hemma i Gullspång för att gå på kräftskiva/grillskiva. Det var mycket trevligt. Tack pappa och Sophie för att ni ordnade det hela. Det är alltid lika roligt att träffas.


torsdag 9 augusti 2007

Nya alster

Dessa gjorde jag för några dagar sen men jag har glömt att fota dem. Det är mest material från mina månadspaket + lite från "lagret". På den sista är det dessutom "glasbitar" från min kompis Sandra. Tack än en gång, gumman!





Ikea

Eftersom vädret var lite svajjigt idag så passade vi på att åka till Ikea; tillsammans med resten av Göteborgs invånare inklusive alla kranskommuner *asg*

Efter den obligatoriska fikan och Mannens lika obligatoriska nervösa sammanbrott så lyckades vi iaf komma hem med de sakerna som vi (läs jag ;D) hade tänkt oss.



En byrå Malm i ekfaner som kommer bli super i sovrummet tillsammans med de andra Malm-grejerna vi redan har där.


En 6-pack med hopfällbara lådor att ha i den ena av lådorna i byrån. Jag ska ha mina smycken, sjalar och sånt där i har jag tänkt. Jag älskar verkligen såna där små lådor :).
Ett fat i trä som vi ska ha i badrummet. Vi har sedan tidigare tre såna här bollar *pekar neråt* som än så länge bara legat på hyllan för att jag inte hittade rätt sorts fat. Men nu ska de få ligga på det här fatet.
Alla bilderna är från Ikea.se


Slutligen så blev det varsin ny kudde och två grymt fina orkidéer. En mycket lyckad shopping!


tisdag 7 augusti 2007

Smaskens!

Har varit iväg och ätit och druckit lite gott idag. Unnade oss en middag på Ada's. Det är verkligen vårt favoritställe; det är nära, det är billigt, det är mycket och god mat och det är alltid trevlig personal. Helt perfekt!

Blev väl lite väl mätt där på slutet men vi promenerade faktiskt både dit och hem så jag är säker på att jag iaf gick av en halv cider eller så *asg*.


Månadspaket Nook

Idag kom mitt andra månadspaket från Scrapbook Nook http://www.myscrapbooknook.com/club.shtml Mycket trevligt :D

Det var 9 vanliga mönstrade papper. Tyvärr var det några jag redan fått i andra paket men det är ju nackdelen med att inte hålla sig till enbart ett och samma. Sedan var det 3 stycken mönstrade papper som inte hade raka kanter. Jag gillar verkligen såna! Sedan var det 2 svarta och 2 vita bazzill, en text-stämpel, tre svart-vita band, 1 ark rubons, 1 ark med härligt bling-bling från Heidi och till sist var det 10 stycken urtjusiga svarta blommor i nåt slags sammetstyg. Jättesnygga!

Mycket nöjd än så länge med detta paket. Billig peng, det kommer jättefort och det är fina grejer.







söndag 5 augusti 2007

Med näsan i en bok...

Har precis sträck-läst-ut Camilla Läckbergs senaste roman "Tyskungen". Jag älskar Läckbergs böcker och har läst allihop. Och alla är precis lika bra. Läckberg är verkligen en mästare på att få en mängd olika trådar som vid en första anblick inte har något med varandra att göra att helt plötsligt sitta ihop på det mest briljanta sätt. Och hennes förmåga att beskriva karaktärer och relationer är genial. Jag vill bara läsa mer! När kommer nästa bok, Camilla?


Bilden hämtad från Internetbokhandeln.

torsdag 2 augusti 2007

En fin fasad måste det ju va´ :D

Håller ju på och kämpar med min vikt och en del i det är att jobba med förbättringar. Och att bara skriva på ett papper är ju tråkigt ;D Så därför var jag ju tvungen att fixa till nåt roligare.

Det här är vanlig kartong som jag skurit till i den storlek jag ville ha, klätt med papper och dekorerat. Inga konstigheter egentligen. Sedan är det två öppningsbara ringar så jag kan sätta in fler papper när det behövs. Fjärilen är gjord av en prima-blomma och fjärilskropp från QK. Ett tips jag snappade upp på Magnolia för ett tag sedan.

Ordspråket/versen vet jag kommer från en go´ tjej i Solna från början....puss på dig :-)