fredag 29 februari 2008

Grattis Jorunn

Igår fyllde min äldsta brorsdotter 3 år. Jösses, hon börjar bli stora tjejen nu. Pratade med henne en kort stund i telefon och hon berättade för "faster Lika" att hon fyllde år idag, åtminstone är det vad jag tror hon sa ;D. Goa gumman!

Mönstrat från Basic Grey, stämpel från Stampin´Up, distresser, stickles.

onsdag 27 februari 2008

Blogg-tips

Måste bara få tipsa om den här tjejen. Hon gör så fina kort så jag blir helt matt. Det är bara några dagar sedan jag upptäckte hennes blogg men jag är helt fast. Jag skulle så gärna vilja kunna göra så fina kort men jag är för lat ;D. Jag tröttnar alltid nånstans mitt i så det blir ytterst sällan så där välarbetat.

{funderar}

Den här LOn blev äntligen färdig igår kväll. Den har legat några dagar nu i väntan på passande journaling. Det blir ju gärna så när man inte har ett färdigt syfte med LOn från början mer än att "oj, vad snygga de här banden var ihop, det måste jag göra nåt med" :D. Men den blev rätt ok faktiskt.


Swirl-stämplar från Autumn Leaves, skumstickers från American Crafts, färdigt journalingkort från Creative Imaginations och en massa, massa band.

måndag 25 februari 2008

Annons-utmaningen

Två bidrag fick jag in till min annons-utmaning förutom min egen då.

Först ut är Lena som säger att hon ffa inspirerats av färgerna. En jättehärlig LO!







Nästa LO är från Henriettae som scrappat senaste nyår. Enkel och snygg!



Sedan kommer då min egen tolkning. Det är en LO till min ena BOM (Boken Om Mig) och jag har härmat annonsen ganska strikt.









söndag 24 februari 2008

Universeum

Idag har jag, Mannen och Svärfar varit till Universeum. Det är alltid lika trevligt. En liten besvikelse idag dock var att goeldisaporna inte var ute så jag fick foto dem. De är så himla söta. Men det fanns ju några andra djur att fota som tur var så här kommer lite smakprov :D








fredag 22 februari 2008

runda goa kinder

En LO jag gjorde för nån vecka sen. På söta brorsdottern Jorunn. Det är efter en skiss av Webmosterhelene.


onsdag 20 februari 2008

ett grattis-kort

Mannen fyller år idag så det blev ett litet kort till honom. Stämplar från Kortmakaren och Lilla Pappersbutiken.


måndag 18 februari 2008

Utmaning "Annons"

Så..... här kommer en ny utmaning från mig. Det är från en av MQs reklamkampanjer. Om man som jag är väldigt förtjust i CSI så kan man se denna slinga innan CSI NY som går på femman på måndagar.

Så det är bara att börja inspireras. Upplägg, färger, former...ja, det spelar ingen roll hur bara ni inspireras :D. Ni har veckan på er. Deadline är alltså på söndag den 24:e.


söndag 17 februari 2008

farfar & jag

Eftersom farmors-mat-lon fortfarande låg och retades med mig så la jag helt sonika bort den. Får väl se när den blir färdig nu då men den ligger åtminstone inte och flinar åt mig iaf.

Så jag slängde mig över nåt roligare istället. Jodå, strutsmetoden kan visst vara effektiv i vissa hänseenden ;D. Min kompis Lena har haft en utmaning den här veckan som gick ut på att scrappa med gamla grejer (minst ett år skulle de legat orörda). Och ALLA som scrappat ett tag VET att här finns det oftast resurser *asg*

Så här kommer min LO. Hittade underbara foton på mig och min farfar som jag scannat in och gjorde om till sepia. Mest för att de skulle passa bättre till de grejerna jag hade plockat fram och ville använda. En bonus med det var att jag slapp kämpa med kombinationen ill-orange fotölj alá 70-tal och bebisblå skjorta ;D. Jag har även använt mig av penslar för att få dem lite slitna.

Så över till materialet då. Nästan allt på den här LOn är mer än ett år gammalt. Det enda som inte är gammalt och oanvänt är skumstickerserna och pappret med blommönstret. Ja, och så lite band och öljetter men sånt har man ju ingen koll på. Och många av sakerna snackar vi inte minst ett år utan kanske två och jag tror nästan att diabildsfodralen tar hem prisbucklan den här gången för de köpte jag när vi var i Helsingborg och shoppade och pysslade på Scraproom....och det var.....host & harkel.....i maj 2005 *rodnar sött* Snart tre år men nu äntligen, tack vare Lena, så har jag använt dem. Och roligt var det så det finns väl ett visst hopp för de stackarna som ligger kvar i förpackningen :D

Och i morgon får ni får ni hålla utkik här i bloggen för då kommer jag med en utmaning.

Scrappa lugnt :D

lördag 16 februari 2008

Nya "nallen"

Ja, jag blev faktiskt klar med den enkla till slut. Så här blev den. Jag är väl inte helt hundra men den får duga. Motivet är ju fint iaf :D

Farmors-mat-LOn sitter jag dock fortfarande och blänger på. Vi får väl se när den kan tänkas bli färdig.


onsdag 13 februari 2008

Framsida album

Jag pysslar inte så mycket just nu. Har fastnat lite. Först började jag med en dubbel om farmors underbara mat men så fastnade jag någonstans mitt i så då började jag med en annan istället. Det gick bra, den blev färdig men den där dubbeln låg fortfarande och retades med mig. Så jag började på ytterligare en enkel.....och nu ligger den OXÅ halvfärdig och retas med mig! Får se om jag får någon ordning på dem imorgon kanske. Det är lite jobbigt att behöva trängas med en massa halvfärdiga projekt :D.

Här kommer istället det sista av förr-förra helgens alster. Jag har börjat ett vikt-album i 12x6 men jag ville inte ha ett köpt album utan har gjort en egen framsida istället. Jag är inte hundra på att just de där ringarna ska vara där men de får vara där just nu iaf.

Har använt en massa härlig färdig chipboard från Heidi Grace. Bokstäverna är gjorda med BG-diecuts som mallar. Stora blommorna från Junkitz. Små från en slaktad ljusmanschett. Sen lite olika rubons, band, brads och stickles.


måndag 11 februari 2008

Höst

Nu är mitt bidrag till skisstävlingen på Papp och Scrap färdigt. Jag blev riktigt nöjd faktiskt :D. Det mesta materialet är från Scrapbook Nooks februari-kit.


söndag 10 februari 2008

Sushi

Sitter och pysslar med en sida till Papp och Scraps skisstävling. Men den blir nog inte färdig ikväll, behöver nog ligga till sig lite tror jag ;D.

Så ni får hålla tillgodo med den här istället som jag gjorde i helgen. Det är efter en skiss som Webmosterhelene gjort.


lördag 9 februari 2008

Bygga torn

Här kommer kvällens pyssel. Det är efter en skiss från Badanka som jag hittade via min kompis Sandra. Det är bara material från Scrapbook Nooks januari-kit.


torsdag 7 februari 2008

2 av helgens alster

Här kommer två av helgens alster. Den första är efter en skiss (nr 15) som min kompis Lena har gjort.


Den andra är oxå en skiss fast med okänt ursprung. Och här har jag använt ytterligare några spillbitar. Snart slut nu :D.


Tur att hon är söt iaf...

Varför man ibland INTE vill ha hund...


tisdag 5 februari 2008

3+11

Idag har vi varit iväg och ätit en massa gott och druckit en massa gott. Vi har nämligen firat vår tredje bröllopsdag. Vi var till Vivaldi på Berzelii-gatan. Det kan verkligen rekommenderas. Jättemysig restaurant med väldigt god italiensk mat. Anledningen till att jag skriver 3+11 är att vi hade varit tillsammans i 11 år innan vi gifte oss så det känns lite fel att bara skriva 3 år.

måndag 4 februari 2008

Koola tofflor

Min kompis Sandra har haft en utmaning den här veckan med fotot i fokus. Endera skulle fotot vara svart-vitt med en färgglad LO eller så skulle fotot vara i färg men allt övrigt skulle vara svart-vitt. Jag valde den andra varianten och gjorde en LO med mina älskade ko-tofflor. Ja, jag gillar kossor ;D.

Det är papper från Doodlebug, lite olika stickers, rick-rack och garn. Stämpeln är från Penny Black.

Och titeln var det inte jag som kom på utan min syster. Äras den som äras bör :D.


söndag 3 februari 2008

Härlig helg!

En underbar helg är till ända. Det var väldigt roligt att scrappa med syster. Hon fick en massa gjort och även jag pysslade en hel del även om jag fick hjälpa till lite då och då. Jag gjorde tre enkla, en dubbel och en album-framsida. Jag har inte fotat än så de kommer upp imorgon kanske.

Sen har jag fått februari-kitet från Nook. Ett helt underbart kit! Så det ska jag nog snart sätta tänderna i.

Scrappa lugnt :D