söndag 30 mars 2008

Albumet

Albumet jag köpte är ett stående 12x6 från Maple lane press (EK Success). Det är ett post-bound med tygklädda pärmar.

Så här ser det ut inplastat.


Det följer med extra skruvar och extra bred rygg-del.



Det innehåller 10 page protectors + 10 mellanlägg. Det ska hålla upp till 40 sidor.



Det bästa tyckte jag nog var att det är "Duo-pockets". Har aldrig sett det förut men det är alltså plastfickor med en mellanvägg så det är ingen risk att man trasslar ihop sidorna med varandra när man ska stoppa i dem i fickorna.

Jag köpte mitt hos ScrapAddicted (finns i 6 olika färger) http://www.scrapaddicted.se/produkter.php?cat=8&sub=0&id=8403

De har även extra plastfickor http://www.scrapaddicted.se/produkter.php?cat=8&sub=0&id=8408

Så här långt är jag väldigt nöjd med mitt nya album!

lördag 29 mars 2008

Mässa idag!

Idag var det äntligen dags för mässa. Så himla roligt! En massa folk, en massa skratt och en massa shopping :D. Tack tjejerna (ni vet vilka ni är) för en jättetrevlig dag!

Album 12x6, filtbårder + filtblommor, crackle paint, pärl-bling, clearstamps, stämplar, genomskinliga färgade blad.


Thickers och rubons i mängder.


Lace cardstock, overlays, färdiga journaling-grejer, skurna papper.


Papper, papper, papper :D

torsdag 27 mars 2008

Hemma igen...

Ja, nu är lillan hemma igen. Allt hade gått jättebra. Efter lite inledande morrningar och fräsande hade hon låtit sig hanteras jättebra och sköterskan var imponerad med tanke på hur tillbakadragen hon är. Så skönt att höra. Men nu är det inte så mycket med lilla pyret. Medtagen och drogad :). Hon går supersakta och blir ibland bara stående och tittar rakt fram. När vi kom hem hjälpte Mannen henne upp i sängen och där blev hon liggande. Stackars liten, det blir nog inte många knop ikväll. Och den där tratten är ju inte jättepopulär direkt :D.


Nu är det dags

Idag är det dags. Har varit och lämnat Bella nu på morgonen för operation. Livmoder och allt som hör till ska tas bort. Det är skönt att det blir gjort nu äntligen men lite pirrigt är det. Hoppas på att allt går bra. Lilla stumpan!

Här är en gammal bild från december -04.


tisdag 25 mars 2008

Nyklippt

En ny LO som nog ska få bo i min BOM (boken om mig) tror jag.

Mönstrat papper från Scenic Route, text-chipboard och filtband från Queen&Co, skruvbrads från Panduro, filtblomma från Prima, vellum och häftapparat.

måndag 24 mars 2008

Rusk-väder

Vi har varit i G-spång för att fira påskdagen och när man kommer 20 mil norrifrån kan man ju tänka sig att vädret är bättre här än där. Men inte då! Såg här såg det ut när vi passerade Partille för 45 minuter sen.


lördag 22 mars 2008

Söt som en blomma

Här kommer en gul LO så här på påsk å allt. Visst är pappa söt, bara 1 1/2 år gammal :D.

Hoppas alla har en härlig påsk-helg!

Bazzill-papper, die-cuts från Crate, bruna blommorna och ordet blomma utskriven med sillen, blom-stämpel från Octoberstamps, dymo-utskrift med bazzill-remsor, lite band, garn och halvpärlor.

fredag 21 mars 2008

56% boknörd

Har sett det här testet på flera bloggar och var ju tvungen att prova, boknörd som jag är.....eller det var vad jag trodde iaf :D

När vädret inte kan bestämma sig...

Så här ser det ut i Göteborg just nu. Och det fortsätter snöa. Stackars små påsk-liljor!


2:a freestyle alstret

Här kommer mitt andra bidrag till freestyle-världen :). Jätteroligt att testa lite nya grepp.


tisdag 18 mars 2008

Snart är det dags :D

Nu närmar det sig med stormsteg. Mindre än två veckor kvar nu till Nordiska Stämpel & Scrapmässan på Svenska mässan här i Göteborg. Det ska bli superkul och jag laddar för fullt :D


måndag 17 mars 2008

Älskade mormor

Jag har ju som mål att någon gång i framtiden ha scrappat alla mina foton som är tillräckligt bra. Mina sjukligt organisatoriska små böjelser klarar helt enkelt i av att ha två olika system ;D. Så därför scrappar jag då och då gamla foton så fort andan faller på. Det är dessutom utmanande att scrappa äldre foton eftersom jag (om det nu var jag som fotade) ju inte hade de foto-kunskaper som jag har nu. Så det krävs lite mer tanke-arbete för att lyfta fram dessa äldre foton.

Här har jag nog för första gången scrappat lilla mormor. Att det är första gången beror inte på att hon inte var omtyckt. Hon var mycket älskad av mig. Nej, anledningen till detta är i första hand att det finns ytterst få foton på mormor för hon avskydde att bli fotograferad. Och till viss del så har vi nog oxå respekterat det genom åren. Men det är ändå lite synd eftersom mormor har varit borta i snart 10 år och det kommer aldrig bli några fler foton på henne.


Ganska enkel LO med bazzill-papper i botten, creme-cs från SU, mönstrat papper från Scrapworks, rubons från Basic Grey, svarta stickers från DejaViews, mormor utstansad med Bosskut alfabet Ragg Mopp, thickers-klamrar från American Crafts, vit hybrid-gel penna, chalksdyna. Raderna stämplade med svart med clearstamps från Autumn Leaves. Kitet heter "Build a flower" tror jag.

Vädret goes bananas

Vad är det med vädret egentligen? Det är ju helt galet! Igår var det underbart vårväder. Solen sken från en molnfri himmel och i lä så var det riktigt varmt. Det kändes verkligen att nu är våren på väg. Och vad händer idag; jo, man vaknar upp till värsta snö-stormen. Vinden viner, snön yr och det är skitkallt. Helt galet!

söndag 16 mars 2008

Första försöket klart :D

Ja, nu är jag färdig med min allra första free-style LO. Och det var så underbart roligt.....jag är redan igång med nästa :D. Jag har inspirerats av en massa LOs jag har haft sparade på datorn bla från Lilo och Badanka men även flera andra som jag inte vet vilka de är.

Det stora mönstrade pappret är från ett utskick från Åhlens-klubben som kom i veckan. Jag tyckte det var så coolt så jag var tvungen att använda det. Och det är därifrån jag fick lusten att testa free-style. Sen är det en massa, massa andra saker på och jag är ledsen.....men jag orkar inte skriva vart allt kommer ifrån. Plus att jag nog inte ens vet vart hälften kommer ifrån ;D.

Ha en härlig söndag och scrappa lugnt :D



Provsvar

Fick provsvaren av veterinären i fredags och allt såg jättebra ut. Skönt! Så nu har jag bokat en tid för operation torsdagen efter påsk. Hoppas nu att allt går bra.


lördag 15 mars 2008

Pysslar

Jag testar free-style för första gången. Det är helt hysteriskt roligt. Det är förmodligen inte så här de riktiga free-style-gurusarna gör men jag bara slänger på en massa grejer utan att tänka särskilt mycket *asg*. Vi får se vart detta slutar *mohahahaaaaaa*

fredag 14 mars 2008

Hoya Carnosa

Här kommer dubbel-LOn jag gjorde förra helgen. Den handlar om hur stolt jag är över att min porslinsblomma äntligen blommade förra sommaren.

Vä. sida

Hö. sida

Mönstrat papper från Chatterbox, sammetsrickrack från Basic Grey, titel utskuren med Silhouetten, vellum, brads, pappersklämma och garn + lite okänd cardstock.

onsdag 12 mars 2008

Från liten till stor

Köpte så underbart fräcka rubons från Hambly på träffen i lördags och ville helst använda dem med en gång. Men jag hade inget foto med som passade så jag fick snällt vänta tills jag kom hem. Hittade ett gammalt 70-talsfoto på mig, min farmor och hennes mamma. Använde det gamla fotot (efter att jag scannat det) och ruggade bara upp kanterna på det och monterade det på distanstejp. Sedan är det rubonsen, lite dymo-remsor, vit hybrid gel-penna och svart zig-penna.


Tuffa tjejer får tuffa bandage

Igår var vi återigen iväg till veterinären för att ta prover inför Bellas kastrering. Hoppas verkligen att allt ser bra ut nu så att vi kan få det här ur världen någon gång.

Den här gången var även ett ultraljud uppsatt på listan förutom blodprovet då. Ultraljudet var INTE populärt alls. Nån dum människa som körde med en hård mojäng full med kallt gegg på magen! Och dessutom var hon tvungen att ligga på sidan och på rygg på en fullständigt främmande plats. Synnerligen upprörande tyckte Bella och försökte ta sig upp ungefär var 20:e sekund. Så när det sen var dags för blodprovet var hon helt slut och bråkade inte ett dugg fast sköterskan fick sticka om henne tre - fyra gånger. Jätteduktig tjej som sen fick ett riktigt tufft gult bandage med gröna hundben på!


tisdag 11 mars 2008

Tre enkel-LOs från träffen

Här kommer de tre enkel-LOsen jag gjorde på träffen i lördags. Den första är från en skiss gjord av Zara speciellt till träffen. Den andra är en utmaning från Kortmakaren där vi bara fick använda de färger vi hade på oss. Jag hade bara på mig kläder i svart, brunt och vitt men som tur var hade jag även ett halsband med guldiga pärlor och på min namnskylt fanns det blåa med. Sedan gjorde jag en snabb LO med söta brorsbarnen.




söndag 9 mars 2008

Scrap-träff

Var på scrap-träff i Nödinge igår. Det var super-roligt. Det började klockan 10 och slutade klockan 22 men jag gav upp vid 20.30. Vi var trettio stycken som scrappade och gjorde kort för fulla muggar. Två butiker var på plats, Kortmakaren och Pappersbiten. Det bjöds på mumsig baguette till lunch och mycket god fläsk-filé med potatisgratäng till middag. Smarrigt värre!

Jag fick gjort tre enkla LOs och en dubbel. Plus en dubbel som jag inte blev färdig med. De kommer nog upp på bloggen de närmsta dagarna. Orkade inte fota idag. Nu ska jag nog ta och packa upp tror jag.

Scrappa lugnt!

fredag 7 mars 2008

Letter till 12x12 del 3

De sista två har jag mixtrat ytterligare lite med för att få dem bra.



Den här har jag först kapat för att få bort fotohörnen. Sedan har jag lagt till en bit en-färgat papper och fyra foto-hörn. Slutligen har jag doodlat runt kanten med zig-pennor i två olika färger.

På den här sista har jag först kladdat en massa med akrylfärg på 12x12-pappret. Sedan har jag gjort egna ghost-stjärnor som jag oxå kladdat på akrylfärg på och sedan satt fast med brads.

Edit: det var visst inte brads utan bling-stenar.

Letter till 12x12 del 2

Nästa tre har jag fixat lite mer på.


Här har jag bara täckt skarven med gult rick-rackband.


Här har jag satt en "foto-matta" på hela letter-LOn. Sedan har jag satt dit tre chipboard-blommor som jag målat med akryl-färg. Blommorna kan vara från Junkitz men jag är inte säker.



På den här sista har jag chalkat kanterna på 12x12-pappret och lagt till lite rub-ons och garn för att få det att smälta ihop.

Gjort om letter till 12x12

Skrev för ett tag sedan om att jag hade bestämt mig för att göra om de LOs jag har i letter-size till 12x12. Jag har bara gjort 8 stycken så det kändes överkomligt. Nu är de färdiga. De här första tre är väldigt enkla. Har bara satt på letter-LOn på ett 12x12; färdigt!




torsdag 6 mars 2008

Min prins

Blev lite inspirerad av Henriettaes utmaning förra veckan så det blev en "Mannen"-LO till.

Allt material förutom foam-bokstäverna är från Scrapbook Nooks februari-kit.

onsdag 5 mars 2008

Jorunn & Bella

Här är Jorunn bara 2 månader gammal. Bella tyckte att det var en mycket märklig liten sak som var tvunget att undersökas noga :D

Mönstrat papper från Junkitz, titel utskuren med Silhouetten font Redfive, stämpel från 7 Gypsies, rubons från Making Memories, The scrapbook house och Chatterbox, floss från Karen Foster, gem och akrylfärg från Making Memories. Resten har jag ingen aning om.

tisdag 4 mars 2008

Utmaning: Skrappa Mannen

Min kompis Henriettae hade en utmaning förra veckan som gick ut på att skrappa Mannen i mitt liv och så här blev det. Rolig utmaning!

Papper från Carolees Creations, filtband från Queen & Co, dymo, stickles, trähjärtan, garn, brads och hemmagjorda filtblommor.

söndag 2 mars 2008

Nytt

Mina senaste LOs. Det är brorsdottern Freja och svägerskan som fått vara modeller den här gången.


Allt material från Scrapbook Nooks februari-kit förutom Liquid Pearls och zig-penna.

Papper från MME, stämpel från 7 Gypsies, rubon från Autumn Leaves + en massa bling.

Färdig

Ja, nu tror jag att jag är färdig för denna gång. Blev ju inte som jag tänkt från början men det duger ;D. "Tapeten" är från den här bloggen som min kompis Sandra tipsat om.

Leker lite....

Ja, bloggen ser lite konstig ut just nu. Håller på och möblerar om lite. Alla länkar och sånt finns just nu längst ner i bloggen. Ska ändra det sen...