onsdag 30 april 2008

Favorit-platsen

En LO om lilla gosingen :D. Hon älskar verkligen att ligga så här hos mig när vi tittar på tv på kvällarna. Och jag tycker att det är rätt trevligt jag oxå :D.

Enfärgat från Bazzill, mönstrat från We R Memorykeepers, thickers från American Crafts, stickers från Carolees Creations, okänd chipboard målad med akrylfärg från MM, självhäftande pappers-spets från K&Company och så lite bling.

måndag 28 april 2008

Gratis är gott!

Helt otroligt men vi har vunnit en middag för två :D. Vi var och åt på den här restaurangen http://www.restaurangvivaldi.com/ på vår bröllopsdag i februari. Ett jättemysigt ställe med supergod mat och bra service. Om man ville fick man skriva upp sin mail-adress så skulle man få vara med i utlottningar varje månad. Och nu igår så fick jag ett mail att vi hade vunnit. Det ska bli så himla trevligt! Vi ska nog gå på fredag tror jag :D.

lördag 26 april 2008

Sluta aldrig drömma

Goa, söta brorsdottern som hunnit bli hela tre år :D. Vi ses om bara tre veckor då jag åker till Åland för att hälsa på. Det ska bli så roligt!


Mönstrat papper från Daisy D's, thickers från American Crafts, rubons från Making Memories, Royal Brush, My Mind's Eye och Kaiser. Band, brads, tygblommor och metall-bokstav.

torsdag 24 april 2008

mamma & jag

Här kommer en ganska enkel LO som jag gjorde för ett tag sen. Tur man har lite på lager när det inte blir så mycket nytt pysslat. Jag har testat att med hjälp av akrylfärg få fotot att smälta ihop med pappret. Det gick väl ganska bra får jag väl säga, med tanke på att det var första försöket :D.

Mönstrat från Adornit, skumstickers och filtstickers från American Crafts, hjärtat urklippt ur ett mönstrat papper från Scenic Route och sedan täckte med Glossy Accents från Rangers, färdig jounaling-ruta från Luxe Designs. Runt fotot har jag kladdat med flera olika nyanser av akrylfärg.

onsdag 23 april 2008

Lite kort...

Nu tror jag att alla korten har nått sina mottagare så då lägger jag upp dem här :D






måndag 21 april 2008

Montör

Mönstrat från We R Memorymakers, cs från Stampin Up, rubons från Basic Grey, brads från Panduro, metallbokstäver från okänt ursprung lite slarvigt målade med svart akrylfärg från MM, thickers från American Crafts, svart zig-penna. Vellum-löven är från förpackningen till albumet jag köpte på mässan.

söndag 20 april 2008

Nu är jag färdig

Nu har jag sorterat om alla mina mönstrade papper. Det tog lite tid men jag tror det blir bra. Så här såg det ut tidigt i går kväll när jag hade gjort en grovsortering av pappren. Det blev ganska många fler högar sen när jag väl var färdig. Men det beror till stor del på att jag redan har mapparna och att jag inte vill ha för många papper i varje mapp.


Till slut blev det de här olika kategorierna:

Blå
Grön
Röd
Gul
Rosa
Lila
Orange
Turkos
Svart/vit/grå
Brun/Beige
Brun/rosa
Brun/Blå
Grön/Blå
Grön/Rosa/Lila
Grön/Rosa/Blå
Rosa/Blå
Röd/Grön
Multi Glada
Multi Ljusa
Multi Dämpade Ljusa
Multi Dämpade Mörka
Multi Collage
Text
Journaling
Scalloped
Djur
Jul
Foto
Lace CS
Overlays

Det känns faktiskt riktigt bra och redan när jag sorterade så såg jag flera snygga kombinationer av papper som jag aldrig hade tänkt på om jag inte gjort den här sorteringen. Så jag har höga förhoppningar men vi får väl se hur det funkar i praktiken. Jag får återkomma om några veckor när jag har testat systemet ordentligt.

lördag 19 april 2008

Sortera papper

Jag funderar starkt på att sortera om mina mönstrade papper men jag har inte riktigt bestämt mig än. Det är ju ett "litet" företag om man säger så ;D.

Jag har två mappvagnar med papper; en med enfärgat och en med mönstrat. De enfärgade är sorterade efter färg men de mönstrade är sorterade på tillverkare. Och nu har jag börjat fundera på om det inte skulle vara enklare att hitta om de istället var sorterade efter färg.

Jag har läst en del hur andra sorterar och förutom tillverkare och färg sorterar ju en del istället efter mönster ex. rutigt, randigt, blommigt men det känns inte rätt för mig. För jag letar sällan efter ett specifikt mönster utan jag utgår oftast efter färg. Så det är färg eller tillverkare som gäller för mig. Men jag har lite svårt att bestämma mig. Jag köper ju oftast flera olika papper i samma serie och då är det ju mest logiskt att sortera efter tillverkare. Å andra sidan så letar jag ofta efter papper i en viss färg och nu måste jag då leta igenom hela mappvagnen varje gång.

Men samtidigt känns det ju krångligt att sortera på färg eftersom det finns oändligt många kombinationer. Det blir svårt att bestämma vilka kategorier jag ska ha. Hmmm, får nog fundera lite till på detta.

fredag 18 april 2008

Vår

En enkel LO jag gjorde häromdagen efter en skiss av Peterlina. Och här har jag för första gången testat att stämpla med bubbel-plast (ja, jag är lite efter...som vanligt ;D) och det var riktigt roligt så det blir nog fler gånger.


Filtdekos från Fancy Pants, akrylfärg, brads, fluid chalk. Clearstampsen vet jag inte.

Mi lajk Skopunkten!

Ah, äntligen fredag! Det är verkligen skönt. Och fint väder har vi haft några dagar nu oxå, inte dåligt alls. Det har visserligen blåst rena nordanvindar men solen har iaf lyst och hoppet om våren har återvänt. Och med det även behovet av vårskor. Jag älskar verkligen skor och har hur många som helst men just den här tiden kändes det som att jag inte har något att ha på mig. Jag har tjocka vinterskor och så en massa fina, nätta sommarskor men inget däri mellan. Så idag fick det bli en tur till Skopunkten. Och de hade en massa fina skor. Jag gillar verkligen deras idé med "ta tre betala för två". Och så är ju skorna billiga oxå! Så för 498:- kom jag hem med dessa små sötnosar. Mycket nöjd!


onsdag 16 april 2008

Publicerad

Igår var jag stolt som en tupp hela dan....varför? Jo, för jag blev publicerad på Scrappiz-bloggen. Verkligen jätteroligt! Den här LOn var det och den är gjord efter en skiss.

Mönstrat papper från Scenic Route, även hjärtana är urklippta ur ett mönstrat papper från Scenic Route, skumdekos från American Crafts, svart zig-penna och svart sharpie-penna. Det syns nog dåligt men hjärtat längst ner är täckt med Glossy Accents från Ranger.

Edit: glömde ju thickerserna....mina absoluta favoriter just nu....heter Jewelry Box och är från American Crafts.

tisdag 15 april 2008

Endast tomten är vaken

Hittade en LO jag visst missat att lägga upp. Det var till en tävling som Hobbyhuset hade för ett tag sedan.

Papper och alfabet-stickers från Basic Grey, vita rubons från Royal Brush, filtdekosarna har jag fått, journalingrutan och chipboarden vet jag inte.

måndag 14 april 2008

Kaffefilter-album

Det här albumet har några år på nacken men jag är rätt nöjd med det så därför tänkte jag lägga upp det här. Det är alltså gjort med hjälp av vanliga kaffefilter. Jag såg det i nån tidning och tyckte att det var så coolt så jag var tvungen att testa. Jag gjorde det som ett års-album för 2005 med de viktigaste händelserna det året. Det som är så himla kul med just kaffefilter är ju att man automatiskt får extra fickor som man kan stoppa en massa roliga saker i.

























lördag 12 april 2008

Godis är gott


Paperfrills och mönstrat papper från Doodle bug, monogram-bokstav från Basic Grey, bling-cirkel från Heidi Swapp, rubons från Kaiser Craft och Royal Brush, biljetten vet jag inte vart den kommer ifrån och så är det stämplat med MMs magnetstämplar.

torsdag 10 april 2008

Sova på sin vakt

Jodå, visst går det att äta och sova samtidigt....fråga min bror ;D. Fotot är från 1975.

Mönstrat från Sassafrass Lass, uggle-rubons från Hambly, alfabet-stickers från American Crafts, journaling-stämpel från Easer, zig-penna.

onsdag 9 april 2008

Mini-album om mini-mig

Har gjort ett litet mini-album med bilder på mig från alldeles nyfödd till cirka 2 års ålder. Det är ett "halv-fabrikat" från Deja Views som jag fick i en julkalender som jag och några pysselvänner har varje år. Ett jättekul litet projekt! Det mesta materialet är därifrån. Men jag har lagt till lite från förrådet. Bland annat stickers-hjärtan från Panduro. Sen är det lite andra stickers av okänt ursprung, stickles, brads och band.












tisdag 8 april 2008

Vaktchef

Bella på viktigt uppdrag ;D. Gjord efter en skiss men jag kommer inte ihåg vems, tyvärr.

Edit: Hittade lappen med skissen. Den är gjord av signatur Camilla -08.


Cardstock från Bazzill och DCWV. Mönstrat papper och monogram från Prima. Stickers från Basic Grey. Journaling-ruta från Heidi Swapp. Tygblommor från Panduro. Tygblad, brads, häftklamrar och svart zig-penna.

söndag 6 april 2008

Farmors mat

Ja, tror det eller ej men jag är faktiskt ÄNTLIGEN färdig med den här LOn som jag tjatat om så. Blev lite väl långdragen process men nu är den klar. Det är mest material från Scrapbook Nooks februari-kit + lite rubons, vellum, metall-hörn och underbara små slevar som jag fått av söta S. Tack så jättemycket gumman, äntligen är de använda :D.

Fotograferingen blev inte den bästa (kan det inte bli ordentligt ljust snart :o). Det är vänstersidan som är mest lik verkligheten.






Tack-kort

Nu ska jag äntligen lägga upp det jag pysslat med sista veckan eller så. Här kommer lite tack-kort jag gjorde precis efter påsk. Mönstrat från Fancy Pants + lite stickers, rubons, floss, brads mm mm.

Stämpel från Stampin' Up.

Stämpel från Magnolia.


Stämpel från Lilla Pappersbutiken.