söndag 31 augusti 2008

U & MI

Här tänkte jag lifta/kosa en av mina stora idoler Peterlina. Jag älskar hennes enkla, rena LOs. Jag fick väl inte riktigt till det själv den här gången. Är nog bara halv-nöjd med den här. Men, men bara att gå vidare antar jag :D.

Två olika bakgrundsstämplar från Stampin´Up, thickers från American Crafts, rubons från Hambly, journalingspots från Heidi Swapp, häftapparat, zig-pennor.

fredag 29 augusti 2008

Kärlek

Jag tror att jag är kär.....i Mirabyll! Kolla här bara.... alldeles underbara biljetter, jornalingrutor och kalendrar....alldeles, alldeles gratis! Bara att ladda ner och skriva ut. Mi lajk!

http://mirabyll.blogspot.com/

torsdag 28 augusti 2008

Bäste husse

Die-cut remsor och ram från Crate Paper, blommor från Reprint, stickers från Basic Grey, bling och hemmagjorda pärlblommor.

onsdag 27 augusti 2008

en NY mor

Söta svägerskan Therese bara drygt en vecka efter nedkomsten av första barnet. Hon ser oförskämt fräsch ut tycker jag nog ;D.

Den här LOn är liftad/kosad av Annikas underbara LO Tiden går.


Mönstrat papper från DaisyDs och Basic Grey, alfa-rubons från Chatterbox, de andra rubonsen är från DCWV, chipboard-alfas från K & Company, filtblommor, glitterbrads och zig-penna.

tisdag 26 augusti 2008

en man att älska

Jag är en riktig hamster när det gäller papper. Jag har väldigt svårt att kasta ens de minsta lilla bitarna vilket leder till att jag snart druknar i alla små pappersbitar som ligger överallt här hemma. Så alla tips om att använda spillbitar snappas ganska raskt upp. Såg Sankas LO på Scrappiz för ett tag sedan och tyckte idén var lysande. Äntligen ett bra sätt att använda alla de där smala remsorna som ofta blir över.





En massa olika mönstrade papper från olika tillverkare, rubon från Basic Grey, thickers från American Crafts, bubbelstickers från Panduro, små alfa-stickers från Provo Craft, fotohörn, bling, glaze-penna och lite chalk.

måndag 25 augusti 2008

Faran över

Så då var bomben (om det nu var någon) söndersprängd, bilen bortbogserad, avspärrningarna släppta och alla poliserna har farit iväg. Allt tillbaka till det vanliga...förutom att man har fått en liten påminnelse om sin egen dödlighet. Mannen och hunden brukar gå förbi den där bilen varje dag på väg upp till skogen. Faktiskt väldigt läskigt när man tänker på det.

Its ö bömb

Jaha, visst är det trevligt med lite liv och rörelse i området men det här är väl ändå lite väl livligt kanske. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3177559.ab

Bilderna tagna från vår balkong för bara några minuter sen. På andra bilden ser man en sån där desarmeringsrobot eller vad det heter.



Syskonbarn

Ett bidrag till blogg-partyt. Det är Mahlin78 som vill att vi inspireras av en skiss. Fotot på söta Jorunn är taget av min bror.


Mönstrat papper från Scenic Route, oh från MME, biljett-stämpel från Easer, lite olika blommor i både filt och papper, en massa olika chipboard-bokstäver målade med akrylfärg och sedan 3D-lack, rubons (mitt och 1:a) från Imagination Project, Jorunn skrivet med MMs magnetstämplar, bling.

söndag 24 augusti 2008

Stolt som en tupp :D

Kolla, kolla!!!




Nu har jag två blomställningar samtidigt på min Hoya. Tror ni att jag är stolt eller....stolt är bara förnamnet :D. Och det finns faktiskt en tredje blomställning som är på gång på andra sidan blomman. Det är så man knappt kan tro det!

lördag 23 augusti 2008

Jag har fått en award

Jag har fått en award av Cessan. Jag blev jätteförvånad för tidigare har jag bara fått awards av de närmast sörjande så att säga ;D så det här var verkligen jätteroligt! Tack Cessan!

1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls you’ve nominated.

De bloggar jag skickar awarden vidare till är:

Jen
Fina fröken
Hanton
Finis
Lilo
Biggan
Chruss
Jenny S


onsdag 20 augusti 2008

Pappa och Freja

Senaste LOn. Ett jättefint foto på min pappa och min brorsdotter Freja taget av min syster.

Mönstrat papper från Sassafrass Lass, skum-thickers från American Crafts, dew drops från Impress, filtblommor, band och ett spänne i plast.

tisdag 19 augusti 2008

Rea-shopping

Format ska ju tyvärr stänga sin butik här i Göteborg och det är verkligen jätte-jättesynd. Men utförsäljning med 60% i rabatt tackar man inte nej till :D. Så idag var jag där prick klockan 12 när de öppnade och trängdes och svettades tillsammans med större delen av Göteborgs scrappare....kändes det som iaf ;D. Det här är vad jag kom hem med.....mohahahaha!!!



söndag 17 augusti 2008

En glad skit

Här kommer ytterligare ett bidrag till blogg-partyt. Det är Lena och Ronja som har en scrap-bingo. Jag valde raden knappar, punchinella, något sytt och handskriven text.

Fotot är taget av min syster.


Mönstrat papper från Basic Grey, det röda pappret är ett vanligt presentpapper, thickers från American Crafts, små genomskinliga knappar från Autumn Leaves, den stora från Bazzill, alla tre knapparna har cs bakom, färdig journaling-lapp, brads, zig-penna och lite olika garner.

torsdag 14 augusti 2008

Amor vincit omnia

Den är så fin den där text-stämpeln tycker jag. Det här är ett bröllops-kort jag har gjort till min syster som ska på bröllop på lördag. Hoppas hon får roligt!

Textstämpel från Inkido, hjärtstämpel från Hampton Art Stamps. Båda embossade med Ultra Chocolate från Magnolia. Kortbas och blompappret är oxå från Inkido. Braden är från Making Memories, tror jag.

onsdag 13 augusti 2008

Brud

Ytterligare ett bidrag till blogg-partyt. Den här gången en skiss från Leamon. Jag tyckte att skissen passade mitt foto jättebra så jag har tolkat den väldigt bokstavligt.

Rosa papper från Panduro, pappret med växtdelar är handgjort men jag vet inte vart det kommer ifrån. Stickers från Basic Grey, hemmagjord ghost shape, brad, en massa stickles och liquid pearls och så rubons i form av sömmar.

tisdag 12 augusti 2008

en ny liten stjärna

Första bidraget till blogg-partyt denna månad. Det är Puman som utmanar med en skiss. Och så här blev min tolkning.

Den här gången har jag bara använt enfärgad cs. Det gröna är coredination cs från DCWV med vit kärna där jag använt de hemmagjorda chipboard-stjärnorna och lagt under cardstocken och sedan slipat fram mönstret. Jättecoolt! Sedan är det glitter-stickers från DCWV, en massa stickles, wire och glaspärlor. Journaling-cirkeln är i plast men den vet jag inte var den kommer ifrån.


måndag 11 augusti 2008

Jag gick inte och la mig....

Nej, jag kunde inte bara släppa den där LOn utan jag var ju tvungen att fixa till den. Och jag lyckades faktiskt över förväntan. Det är bara om man tittar nära som man ser lite limrester och att cardstocken är riven på vissa ställen. Det är bra med vassa skalpeller ibland :D.

Cardstocken är egentligen lite mer beige än vad det ser ut på bilden. Men det är rätt kasst väder här idag så ljuset att fota i är inte det bästa.


Bokstäver från American Crafts och Queen&Co, blommor från YouDo, peel-offs och glitter-brad från Panduro, knappar, floss och bling.

söndag 10 augusti 2008

Anfäkta och anamma

Jag tror jag smäller av! Jag var precis färdig med en LO. Ganska enkel visserligen, gick ganska fort att göra den men jag var rätt nöjd med den. Ställer upp den på skrivbordet för att sitta och njuta en stund....och vad ser jag!!!


JAG HAR SKRIVIT FEL NAMN *mutter och långa ramsor med fula ord*


Jag har skrivit Freja...det ska stå Jorunn. Jag har satt fast bokstäverna med Scotch Strong and Precise Glue = jag fick skära loss bokstäverna. Så nu sitter jag med en LO där jag har skär-märken och gammalt lim och kartongrester som sitter kvar på cardstocken. Hur jag än gör kommer den inte bli lika fin som innan.


Jag tror jag går och lägger mig.

lördag 9 augusti 2008

Höst-LO


Mönstrat papper, kartong-stickers och die-cut ruta från DaisyD, pappersblommor från YouDo, virkade blommor från SEI, chipboard-bokstäver från American Crafts, band, brads, häftklammer och skeleton leaves.


onsdag 6 augusti 2008

Nya foton

Idag fick jag hem en stor bunt med foton; 170 stycken närmare bestämt. Jag testade Postfoto för första gången. När jag registrerade mig fick jag 100 stycken gratis, nu ser jag att man bara får 50. De var bra tycker jag. Bra utskrifter med fina färger, enkel och smidig uppladdning och så gick det ganska fort att få hem dem. Den enda nackdelen var att man inte kan få matta foton, bara blanka. Jag föredrar egentligen matta foton men, men....gratis är ju gott ;D.

söndag 3 augusti 2008

Pärlplattor

Jag gjorde ju lite pärlplatte-dekorationer hos min syster. Jag hade inte direkt något syfte mer än att testa så jag gjorde lite hjärtan och blommor och sånt som kan passa till mycket. Det var inte helt lätt faktiskt och ganska pilligt men väldigt roligt.