lördag 31 januari 2009

Uppdatering omorganisering

Nu har jag kommit en liten bit längre i min omorganisering av min Expedit. Kommer ni ihåg...om inte kolla in det här.

Jag tänkte ju först ha två dörr-insatser och två låd-insatser men jag tyckte att det försvann väldigt mycket yta med låd-insatserna så jag tog bara en sådan och tre dörrar istället. Sedan köpte jag även två lådor Strikt, de blåa.

Tyvärr fanns ju inte dessa insatser i björk. Så först tänkte jag klä dem med den blå tapet jag använder till pärmarna. Men jag var inte helt nöjd med den idén, ville egentligen inte ha mer blått för det kändes som det skulle bli väldigt "tungt".

Så kom jag på att jag sett i ett inredningsprogram att de klistrade på en sorts plast som såg ut som trä. Så efter lite sökande på nätet fick jag reda på att det heter Dekorplast och finns på de flesta byggvaruhus. Så häromdagen var jag iväg och köpte björkmönstrad dekorplast på Hornbach. En rulle med 2 meter kostade 45 :-. Det skiljer aningens i färg men jag tror det blir bra ändå.

Jag har inte haft tid att sätta på den än så så här ser det ut just nu. Det ser ju redan mycket prydligare ut. Återkommer med fler bilder när dekorplasten är på plats.


fredag 30 januari 2009

så cool

Nu är det mycket möjligt att jag hamnar i onåd hos systeryster men jag tycker att de här fotona är roliga, trots att de inte är perfekta =D. De är nämligen fotade genom en fönsterruta. Därför ser de lite underliga ut. En mycket typisk pose under NKOTB-eran =D.

Mönstrat papper från Scenic Route och DCWV (rosorna), skumthickers från American Crafts, spelkortet från Bazzill, blomman från Prima, diverse filtdekos från Queen & Co, punchinella, journalingruta, gem, band, fotohörn, chalk och filtpil.

torsdag 29 januari 2009

En stjärna poserar

Ja, en riktig liten diva är hon vår älskade lilla pälsboll =D.

Mönstrat papper från SassaFrasLass, paper frill från Doodlebug, journalingstjärna från Scenic Route, måsvingen och pilen från Sandylion, sammetsblommor från Maya Road, alfa-stickers från Basic Grey, datum-rutan från American Crafts, dymo och pärlfloss.

onsdag 28 januari 2009

Hyazinter

Det här är faktiskt förr-förra årets hyazinter. Förra årets gick bara och dog helt plötsligt. Klarade sig inte ens fram till julafton. Jäkla skitblommor =D.

Efter en skiss av Moma.

Mönstrat papper från Basic Grey, Scenic Route, Provo Craft och Polar Bear, filtbård från Queen & Co, alfa-stickers i filt från DCWV, blommor från Panduro (röda) och Prima (vita), brads och garn.

Rolig sida

Köpte januari-numret av Scrapbooks etc. häromdagen och där tipsade de om en sida där man kan få en automatiskt genererad palett av färger baserad på ett foto. Verkar ju himla snitsigt. Kolla själva....det finns många skojiga saker på den här sidan, som att få sitt foto att se ut som en pärlplatta eller ett pussel =D.

tisdag 27 januari 2009

Bella och bandaget

Det där med veterinär-besök är ju inte så jätte-populärt =D. Men hon var allt duktig, lilla stumpan ♥

Scrappat efter en skiss från Moma. En av mina favoritskissare, faktiskt!

Mönstrat papper och sifferstickers från Basic Grey, alfastickers från Carolees Creations, &-tecknet från Sandylion, bokstavsknappar från Buttons Galore, floss, pärlfloss, bling, chalk, chipboard och dymo.

måndag 26 januari 2009

Julafton -03

Jag scrappar ju inte på nåt sätt kronologiskt utan det jag känner för för stunden. Så här är en jul- LO med foton som är några år äldre.
Fästena för julkulorna har jag ritat upp på frihand och klippt ut.


Mönstrat papper och stickers från Scenic Route, thickers från American Crafts, rubons från Chatterbox, diverse band och chalk.

söndag 25 januari 2009

Kinnekulle

Lite gamla bilder från en utflykt till Kinnekulle jag gjorde med farmor och farfar våren -91.

Mönstrat papper, bård och journalingruta från Scenic Route, alfa-stickers från Basic Grey och rubons från Hambly.

farfar

Har scrappat efter den här skissen http://picasaweb.google.co.uk/littlebookofsketches/Layouts12x121Photo#5113927061509734178 fast jag har spegelvänt den.
Mönstrat papper från Basic Grey, alfastickers i filt från DCWV, band, öljetter, punchinella, häftapparat, dew drops och filtblommor.


lördag 24 januari 2009

En dålig hårdag

Ja, tidiga morgnar är ju inte riktigt min melodi som synes =D. Har scrappat efter en skiss av en "catherine". Vet tyvärr inte mer än så.

Mönstrat papper från Scenic Route, alfastickers från MM och Provo Craft, thickers från American Crafts, blommor från bla Panduro och Prima, sticker-pilen är från Sandylion, knappar från MM, brads, öljett, band, chalk och krokodilklämma.


onsdag 21 januari 2009

En riktig tuffing

En enkel LO i 8x8. Mönstrat papper från DCWV, filtband och dymo.



tisdag 20 januari 2009

Systers julkort

Hittade visst ett julkort till som jag inte visat. Syster älskar dödskallar så det fick bli en sån med tomteluva =D. Luvan är en bild jag hittade på nätet som jag sen skrev ut. Biljett från Mirabyll. Sedan en massa stickles och liquid pearls.


måndag 12 januari 2009

Världens bästa vovve!

Har scrappat efter den här skissen http://ismaki.wordpress.com/2009/01/05/ismaki-001/ .

Det blå pappret har jag distressat genom att knyckla ihop, färga in knycklorna med chalk, spraya med vatten och sedan släta ut. När jag knycklade det som värst lyckades jag naturligtvis ha sönder det så då fick det bli en söm med floss, för att laga lite =D.

Grunge boarden har jag först färgat in med chalk och sedan embossat lite sporadiskt.

Båda dessa teknikerna har jag sett demonstreras på flera ställen så, ingen nämnd ingen glömd =D.

Scrappa lugnt!

Mönstrat papper från Basic Grey, DaisyD och Websters Pages, grunge board från Tim Holtz, rubons från Basic Grey, alfa-stickers från Making Memories, gångjärns-stickers från My Minds Eye, journaling-ruta från Mirabyll, band, floss, chalk, embossing-pulver, symaskin.

söndag 11 januari 2009

En slagen hjälte

En LO jag gjorde för ett tag sedan men glömt att fota. Mönstrat papper från Gin-X, thickers från American Crafts, vanliga stickers från Sandylion och DCWV. Journaling-ruta från Mirabyll utskriven på OH. Blommor och brad.



lördag 10 januari 2009

Ändrat lite i min stämpel-hylla

Mitt i julstöket fick jag för mig att ändra lite i min stämpelhylla. Fram för allt var det nog för att jag var så trött på att damma alla stämplarna =D. Så nu istället för att alla står "framme" så har en del fått flytta ner i plastlådor från Stampin Up. Jag tycker att det blev rätt bra ändå. Alla stämplarna syns fortfarande lika bra men det blir lättare att damma.


Så här hade jag det innan.

Så här blev det efter.

Det är främst stämplar som "hör ihop" som fått flytta ner i lådorna.

fredag 9 januari 2009

De sista julkorten

Här kommer de allra sista julkorten.


Mönstrat papper och rund stämpel från Inkido, tomte med släde från Stämpelboden.


Mönstrat papper från Basic Grey, stämpel från Stämpelboden, biljett från Mirabyll.


Mönstrat papper från Basic Grey och Inkido, den vänstra textstämpeln är från Inkido, den i mitten från Octoberstamps och den till höger från Magnolia. Det lilla hjärtat på kortet längst till vänster är från Stampin Up.

Nästsista omgången julkort

Stort tack för kommentarerna =D Ni är allt för gulliga! Jamen visst blev det lite vårigt och fint här inne. Kände för lite rååååååsa och det blev det ju *fniss* Har bara ett problem med nya mallen och det är att titeln inte visas. Jaja, får slåss med blogger en annan dag, tror jag.

Trots att julen är förbi sedan ett tag så tänkte jag visa de sista julkorten. Och sedan i helgen när det förhoppningsvis går att fota i någorlunda dagsljus så kanske det kommer upp lite nya LOs oxå. Den som lever får se, som det så käckt heter =D.

Scrappa lugnt!










måndag 5 januari 2009

grattis som fan

Ja, i den här bloggen händer det inte så mycket just nu. Och det beror inte på att jag inte pysslar för det gör jag; ganska mycket tom. Utan det beror på att jag inte har någon motivation till att fota, redigera och lägga upp bilder. Det känns bara jobbigt just nu men idag har jag iaf tagit mig i kragen och lagt upp lite av det jag gjorde före jul. Så några inlägg är på gång iaf.

Här är ett altar-kort jag gjorde till min kusin som fyllde 20 i november. Stämpeln är från Kortmakaren, texten skriven med MMs magnetstämplar, porten har jag gjort själv, det mönstrade pappret är från DCWV, stickers är från Scenic Route, sedan är det lite bling, stickles, funny eyes och chalks.





Förresten stort tack för alla nyårshälsningar! Oavsett om det var via sms eller bloggen så är det alltid lika roligt!