tisdag 31 mars 2009

Ny färg

Var iväg på ett mycket välbehövligt besök hos frissan idag. Det blev ny färg och ny längd. Så skönt!


onsdag 25 mars 2009

Tack goa systrar

Min söta brorsson Vidar som kom till oss i september förra året föddes ju tyvärr med ett hjärtfel. Och förra måndagen var det dags för den andra operationen. Lilla parveln...bara 6 månader och redan hjärtopererad två gånger! Men fördelen var ju att jag hade chansen att träffa allihop. Så under förra veckan var jag där fyra gånger och hälsade på.

Eftersom det här var sista gången på ett tag som de kommer att vara på Östra så ville svägerskan att jag skulle göra ett tack-kort. Och så här blev det!

Har passat på att göra ett lite annorlunda kort med hjälp av min BIA. Jag har använt mönstrat papper från Basic Grey, pappersblommor från Prima, brads från Panduro, pärlfloss, spets, en bit organzaband, en gammal jeans-knapp, dymo-remsa, häftklamrar, garn och två metall-tags med okänt ursprung.

Invändigt är det thickers från American Crafts, alfa-stickers från Carolee Creations, text stämplad med en gammal slaktad stämpel-apparat. Punchade blommor och brads.

Kortet är ca 23 x 20 cm. Och runt alla delarna så sydde jag med symaskin.









söndag 22 mars 2009

Räkfrossa

Fick för mig att damma av mina foamstamps för ett tag sedan och de är ju verkligen roliga. Borde faktiskt använda dem mer. Ganska enkel LO med lite vardagsbilder från en räkkväll med farmor och farfar.

Rubons från Hambly, journalingruta från K & Company, foamstamps Popsicle, band från Basic Grey, pappersblomma, knapp och snöre.

lördag 21 mars 2009

grilla

Nästa LO handlar om förra årets första ute-grillning på balkongen någon gång i maj. Kan undra när vi kan börja grilla i år?

Mönstrat papper från Daisy Bucket, foam-thickers från American Crafts, blommor från YouDo och Flora Doodles, de röda biljetterna är från SkyBluePink och den vita har jag skrivit ut själv efter mall av Mirabyll. Journalingpappret är från ett gammalt slaktat foto-album.

Jag gillar verkligen de små röda blommorna från Flora Doodles...de kommer färdiga med bling!

fredag 20 mars 2009

Julafton -08

En massa små bilder från julafton. Har framkallat på Crimson. Där kan man välja att få flera bilder på samma utan att behöva fixa till det själv innan. Mycket smidigt! Här har jag valt att framkalla 4 stycken på samma. Jag tror de kallade det "wallets". Perfekt när man vill ha en massa bilder på samma LO men inte vill ha dem i fullstorlek.

Stjärnan har jag tillverkat själv av ett mönstrat papper. Ett av pappren ur Basic Grey's julserie Wassail består av en massa trekanter i olika mönster. Jag klippte ut fem stycken sådana och monterade ihop till en stjärna. Det är baksidan av pappret som är den gröna mittdelen.

Mönstrat papper från Basic Grey, stämpel från Urban Lily, thickers från American Crafts.

torsdag 19 mars 2009

Keso

Har precis testat en ny keso som var helt underbar! Äpple/Päron/Vanilj. Den smakade precis som päron-split! Jag skulle utan problem kunna äta denna utan något till så god var den.

Bild lånad från arla.se

fota

Nästa LO är gjord efter en skiss på Scrappiz.

Mönstrat papper från Webster's Pages, laserark från KI Memories, vinyl-thickers från American Crafts, litet stickersalfabet från Carolee's Creations, chipboard-swirls från okänd tillverkare målad med vit akrylfärg, bling från Kaiser, chalk.


onsdag 18 mars 2009

Hortensia

Här kommer ett första alster från helgens pyssel. En underbar Hortensia jag fick från jobbet när jag fyllde år i somras.

Mönstrat papper från Black Market, rubon från Hambly, blommor från YouDo, thickers från American Crafts, brads.

söndag 15 mars 2009

Underbar helg!

Den här helgen har varit alldeles underbar! Har varit och pysslat hos söta Lerkvinnan och igår var även L med. Det har varit så himla kul med en massa scrap, skratt, tjöt, god mat, vin och melodifestivalen. Jag har fått färdigt 5 LOs och så har jag två som är halvfärdiga. De färdiga kommer upp på bloggen under veckan.
Det här måste vi verkligen göra om, eller hur tjejer

torsdag 12 mars 2009

Glöm aldrig

Här har jag skapat efter en skiss på Skrotboken. Jättefin skiss som jag vände på.

Mönstrat papper från Webster's pages och Basic Grey, alfa-stickers från Making Memories och Basic Grey, grungeboard-swirlar från Tim Holtz målade med akrylfärg, epoxy-stickers från Panduro, en massa olika blommor, bling och pärlfloss.







onsdag 11 mars 2009

en liten Vidar är född

Den här gjorde jag till Pumans blogparty-utmaning. Man skulle inspireras av melodifestival-loggan. Jag inspirerades av färgerna och den svarta rubriken och det blev en LO om lille Vidar. Journalingen är dold eftersom den är lite personlig + att jag kände att den inte riktigt fick plats på ett snyggt sätt.

Mönstrat papper från Basic Grey och KI Memories, de vita alfabet-stickersena och de flerfärgade knapparna kommer från Making Memories, de svarta alfabet-stickersena och bladsnurklorna är från Creative Imagination. Dessutom fotohörn, öljett, knappar och garn.

lördag 7 mars 2009

Shopping är bra för själen!

Lite trögt här på bloggen, det är nog vintermörkret tror jag. Jag pysslar allt en del men det går långsammare än vanligt. Idag var det dock stort fokus på pyssel och scrapping eftersom det var pysselmässa i stan. Träffade tre underbara pysselvänner och inhandlade en massa roliga nya pysselsaker. Och allt var mycket nödvändigt naturligtvis =D.

måndag 2 mars 2009

*Jag är*

Hittade det här tidsfördrivet hos Puman. Riktigt roligt faktiskt, fast den första var väl kanske inte helt smickrande =D

Googla ditt namn + "är" och ta de fem första träffarna.

  • Erica är Sveriges sämsta reafyndare
  • Erica är arg
  • Erica är duktig
  • Erica är kartläsare
  • Erica är en användare på Glosor.eu