söndag 31 maj 2009

Kort-beställning

Här är kort till en beställning jag fick från jobbet för ett tag sedan. Vi har ofta indier som sitter på vårt kontor och jobbar. Och när det är dags för dem att åka hem igen så får de en dalahäst och ett kort med personlig hälsning som avskedspresent. De här beställningarna är inte helt lätta att få till alla gånger. De ska vara neutrala så de passar både män och kvinnor, gärna följa årstiden och med tema Sverige =D. Tycker att jag fick till det hyfsat den här gången iaf.

Stämplat med Gel a tins "Big & wild things". Sedan lite bling och band.



lördag 30 maj 2009

julen -79

Här är min första LO av mitt nya fina kit som Fina Fröken har plockat ihop. Underbara saker som vanligt! Här är det gamla bilder från julen 1979 när Lillstrumpa var alldeles nyfödd. Det är alltid en utmaning att scrappa äldre bilder som ofta inte är så bra. Men jag fick till det rätt bra den här gången om jag får säga det själv =D.

Mönstrat papper från Three bugs on a rug, fyrkantig ram från S.E.I, runda ramar från Bo Bunny, alfa-stickers från Making Memories, blommor från YouDo och Prima, pärl-bling från Kaiser och bling-swirlen är från Zva Creative.




torsdag 28 maj 2009

Vinsterna

På begäran från nyfiken lillstrumpa kommer här lite info om mina vinster ;D.

Här är vinsten jag fick av Skaparlusten! Helt underbara saker, en massa blommor, fint bling, härliga garner och skojiga typ gardinsnoddar =D. Och så två pappers-punchinella! Det har jag aldrig sett förut. De är i papper och självhäftande. Lite smalare och med mindre hål än vanlig punchinella. Kul!



Den andra vinsten jag fick var ett presentkort på 100:- + fri frakt på hela ordern hos Scraplagret! Ska nog ta och gå in och botanisera där någon dag. Såg att de hade glimmer mist bland annat. Det har ju stått på önskelistan ett tag nu =D.

söndag 24 maj 2009

Litet block

Ett litet anteckningsblock jag gjorde med min BIA för ett tag sen. Det är bara 7 x 10,5 cm.


Mönstrat papper från Cosmo Cricket, blommor från YouDo, rubons från Heidi Grace, spets och brad.

fredag 22 maj 2009

Fånga dagen

Två kort med Forma Hantverks underbara stämpel "Fånga dagen". Och sist ett enkelt kort med bara blommor.



torsdag 21 maj 2009

Jag vann!

Så himla glad =D. Jag vann två av tävlingarna på AOS cc. Visserligen på lottning men vadå...jag får ju pris iaf =D.

Det var med dessa två jag vann:

http://pysselmm.blogspot.com/2009/05/hjarteklimpen.html

http://pysselmm.blogspot.com/2009/05/sophie.html

tisdag 19 maj 2009

Sophie

Här är sista bidraget till AOS cc. Jag var med i en liftkedja. Jag liftade den första LOn i det här inlägget hos Anki.

Idén med cirkeln i vellum har jag fått från min pysselkompis Henriettae.

Mönstrat papper från Daisy Bucket, namnet utstansat med Bosskut alfabet Cameron Minis, punchinella, vellum, band och öljetter.

lördag 16 maj 2009

En underbar dag!

Vilken alldeles underbar dag det blev idag. Fyra fantastiska vänner kom hit ifrån Mariestad idag. Vi lärde känna varandra när vi gick på Komvux för så där hundra år sedan =D. Vi har promenerat i Haga, ätit underbar mat på Sjöbaren där vi satt ute på en ljuvlig bakgård. Vi har shoppat och pratat och skrattat. Och så har vi tittat på några stycken som sprang oxå =D.

En fantastisk dag i ett Göteborg i strålande vackert väder. Förutom att vi saknade vår sjätte kamrat som hastigt rycktes bort från oss i februari så kunde inte dagen ha blivit bättre. Jag hoppas att vi snart ses igen, tjejer!


torsdag 14 maj 2009

Syskon

Den tredje LOn jag fick ihop till AOS cc. Utmaningen gällde att göra eget mönstrat papper. Jag började med att doppa en tygbit i akrylfärg och dra lite här och där över pappret. Använde mig av två olika färger och fortsatte tills pappret var täckt. Sedan har jag stämplat med Adirondack-dynor.

Dekorationen i hörnet är stämplad på cs och sedan urklippt.

Swirl-stämpel från Autumn Leaves, blad och fluga från Stampin Up, blomma från Nordic Art Stamps, alfa-stickers från Basic Grey.

tisdag 12 maj 2009

Hjärteklimpen

Den här är oxå till AOS cc. Det gällde att göra egna dekorationer. Jag har gjort hjärtan i oh och kluddat stickles på. Sedan har jag böjt till hjärtan med metalltråd och dels klätt med garn och dels med pärlor. Till sist gjorde jag ett hjärta i Fimo-lera som jag täckte med stickles.

Kanten är glitter från Making Memories. Även bokstäverna kommer därifrån.







Soffliggare

Ett bidrag till AOS cyber crop som slutar ikväll. Jag fick ihop fyra LOs. Det var riktigt roliga utmaningar.

Mönstrat papper från Making Memories och Fancy Pants, journaling-papper från Fancy Pants, alfa-stickers från Doodlebug och Making Memories, blommor, band, knappar, floss, fotohörn i chipboard som är täckta med crackle paint, charms.






lördag 9 maj 2009

freja & leif

En gammal LO som jag glömt att lägga upp. Första mötet med en 8 dagar gammal Freja.

Mönstrat papper, band och stickers från Basic Grey, &-tecknet är thickers från American Crafts.

fredag 8 maj 2009

Ett turkost kort

Ett kort jag gjorde för ett tag sedan. Stämpeln är från Cards N Stamps, det mönstrade pappret är Basic Grey, pappers-spetsen är från Panduro och blommorna är från Reprint. Sköldpaddan är ett mönstrat mullberry-papper som jag inte vet vart det kommer ifrån. Till sist är det en bling-pärla och ett frimärke.



onsdag 6 maj 2009

dagens ungdom

Den här är oxå från det där kitet jag nämnde innan. En rolig bild-serie på Bella och Pontus som jag velat scrappa länge.

Mönstrat papper från Cosmo Cricket, vinyl-thickers från American Crafts, mini-alfas från Making Memories, bling-cirkel från Heidi Swapp + lite extra bling från okänd tillverkare.



söta Sara

Underbara vännen Fina Fröken har plockat ihop ett kit till mig och några stämpel-vänner till. Och sig själv oxå givetvis =D. Här är min första LO med maj-kitet.


Mönstrat papper från American Crafts, journalingpapper och knappar från Fancy Pants, små alfa-stickers från Making Memories, gröna alfas från Doodlebug.

farmor & farfar

Ytterligare en LO med grejer från kalendern jag pratade om i förra inlägget.

Mönstrat papper och overlay från Fancy Pants, vita stickers från Doodlebug, thickers från American Crafts, kakunderlägg, pearl maker, knappar, blommor, brads, band och garn.


liten...men stark

Jag var med i en påsk-kalender inne på AOS och fick jättefina grejer. En del av dem har jag använt på den här LOn.

Journalingrutorna och taben är från Creative Imaginations, rubons från Kaiser, alfa-stickers från Doodlebug och Carolee Creations, säkerhetsnålen tror jag är från Tim Holtz. Sedan är det olika blommor, brads, pärlfloss, band, spets och ett gem med filtblomma på.


Freja

Ett underbart fint foto på Freja som min bror har tagit. Den här LOn är nästan en ren KOSA av en LO av Venessa Matthews som finns med i mars-numret av Scrapbook Inspirations.

Mönstrat papper från Scenic Route, thickers från American Crafts, små alfa-stickers från Carolee Creations, blommor från Prima.

tisdag 5 maj 2009

Universeum

Den här har legat halvfärdig sedan förra Scrappening. Egentligen var den färdig men jag tyckte att den saknade något. Häromdagen kom jag på att jag skulle sätta på dew drops på lace cardstocken och då helt plötsligt kändes den färdig.
Mönstrat papper från Polar Bear Press, lace cs från KI Memories, alfabet från American Crafts, dew drops från Robins Nest, metallbokstäver och band.


söndag 3 maj 2009

Underbara vänner och j*kla ungar

Gårdagen hade verkligen sina ups and downs kan man väl säga. Det började mycket bra med strålande sol, underbara vänner, välbehövlig !?! shopping och mysig fika i Alingsås.

Men på väg hem inträffade en mycket otäck incident. Jag körde och vi hade precis passerat Floda-motet. Mot slutet av backen strax efter motet finns en bro som går över motorvägen. Förmodligen en cykelväg eller liknande. Jag noterar att det står två personer uppe på bron med varsin cykel men reflekterar inte något vidare på det.

Precis när vi passerar under bron så smäller det till i framrutan så högt så alla vi tre i bilen får mindre hjärtinfarkter. Jag höll på att hoppa ur skinnet så otäckt var det. Först så förstår jag inte riktigt hur allvarligt det är. Jag ser bara att det är vatten på framrutan och förstår att personerna på bron har slängt ner en vattenballong.

Sekunden efter förstår jag varför det small så otroligt högt. Hela framrutan har spruckit i princip från kant till kant! Vattenballongen har träffat i exakt rätt vinkel och med tanke på att jag körde närmare 110 så blev det för mycket för rutan.

Kompisen som satt bredvid mig ringde polisen direkt. Han tog det mycket allvarligt och sa att han skulle skicka en bil med en gång. Hoppas verkligen att de fick tag på dem och kunde tala om vad deras "oskyldiga" lilla tidsfördriv hade lett till.

Tänk om det varit en sten i samma storlek som kommit farande. Då hade vi fått vindrutan i knät och precis vad som helst hade kunnat hända. Otäckt!

Hädanefter kommer iaf jag att försöka byta fil om jag ser personer som står och hänger på broar!