söndag 31 juli 2011

Ulrika

Läste för ett tag sen på någon amerikansk blogg ett tips om att utnyttja färg som blir över när man mistar. Hon tog alltid en tag och drog eller duttade i den överblivna färgen. Riktigt smart tips i sann miljövänlig anda... och dessutom blir tagsen riktigt coola!


Papper från Basic Grey, overlay från Teresa Collins, tygtejp från 7 Gypsies, mist från Memories och Cosmic shimmer, alfabet, blommor, tag, band, bling, häftklamrar och piprensare.


tisdag 26 juli 2011

Kortmakarmaran

Jag var på Kortmakarmaran den 21 maj i år. En jättebra träff. Stor och luftig lokal, smaskig förtäring under hela dagen, inspirerande utmaningar och många fina priser av träffens sponsorer som var Reprint, Hero Arts, Sparkle´n´ Sprinkle, Creative Company, Knapp-Karlsson och Kortmakaren.


Det här är vad jag lyckades knåpa ihop under dagen. Först ut är en namnskylt. Inte sin egen utan någon annans. Man fick dra ett namn ur en skål. Jag hade lite tur och drog fina Jennies namn . Med på skylten skulle det vara något som blommar och något embossat.

Mönstrat papper från Pion Design, alfabet från AdornIt, stämpel från Autumn Leaves, blommor från Prima, bling, pärlfloss, band, och kakpapper.


Nästa utmaning jag var med på hette "Prickigt". När man tittar på alstret ska man tänka prickigt och det skulle vara något maskat och något stämplat.

Cirkelmallar från Heidi Swapp, mister från Cosmic shimmer och Mister Huey´s, alfabet från Making Memories, stämplar från Kortmakaren, tårtpapper, fotohörn, häftklamrar, dew drops, band, blomma, knapp, pin och floss.


På denna utmaning skulle det vara minst tre blomdekorationer varav minst en skulle vara egengjord. Wellpapp skulle oxå användas.


Mönstrat papper från Basic Grey och Jenni Bowlin, alfabet från Heidi Swapp och AdornIt, pappersknapp och journaling från Jenni Bowlin, phototurn från Tim Holtz, wellpapp, blommor, bling, brad, gem, charms, pins och floss.




På sista utmaningen jag gjorde skulle man stämpla sitt eget bakgrundspapper med blommor och det skulle finnas minst två knappar.

Det gula pappret är Basic Grey, det grönguldiga vet jag inte, alfabet från Jenni Bowlin, stämpel, spets och band från Kortmakaren, blommor, knappar och bling.


måndag 25 juli 2011

En glad pappa...

Hmm, lite skumt ljus i de här fotona men jag orkar inte göra om det så ni får stå ut ;D. Scrappad efter en skiss av Helene.


Mönstrat papper från Keeping Memories Alive, alfabet från AdornIt och American Crafts, tags från K & Company, blingstjärnor från Creative Crafts, stor pebble från Prima, bling från Reprint, blommor, garn, pins, knappar, spets, floss och band.



söndag 24 juli 2011

Sommarutmaningar

I "Huset" som är ett litet privat forum där jag och the gals hänger så har vi ett gäng utmaningar i sommar. Här kommer mina fyra första. Kanske att det kommer några till, vi får se.

Först ut är en skiss från Pysselrummet.


Alfabet från American Crafts, mask från Crafters Workshop, mist från Tattered Angels och Mister Huey´s, chipboard från Panduro och en massa band =).


Chipboarden färgade jag först med Encore-dyna och sedan täckte jag med två lager UTEE. Syns inte jättebra men det blev riktigt blankt och fint.

Andra utmaningen; STILBROTT
Gör en LO som ser ut att vara gjord av någon annan i huset. Det ska gå att gissa vem jag har härmat utan ledtrådar... och jag tror inte att det kommer att bli några problem med det =D.


Mönstrat papper från Basic Grey, alfabet från Making Memories, rubons från Fancy Pants, band, pins och stickers.

Nästa utmaning; skiss + färg. Vet inte vart denna skiss kommer ifrån men trevlig att jobba efter var den iaf.



Mönstrat papper kanske från K & Company, vit blomma från Petaloo, den grönblå är hemmagjord, mister från Cosmic Shimmer och Mister Huey´s, band, stickles, tag, snöre, bling, dymo.


Stans från Martha Stewart. Jag har stansat ut två fjärilar och satt ihop med distanskuddar emellan.


Die från Tim Holtz. Den skimrar jättefint irl av misten men det syns inte så bra här.

Nästa utmaning var att göra en färgglad LO med titel eller journaling från en favvolåt. Jag kämpade lite med den här måste jag erkänna. Eftersom jag mest lyssnar på rock så hade jag svårt att få ihop det med det färgglada... texter från The mirror and the ripper med Volbeat eller Paranoid med Ozzy kändes inte... helt hundra... om jag ska vara ärlig ;D. Men när jag väl släppte rockspåret så fick jag ihop det till slut.


Mönstrat papper och alfabet från Ki Memories, filmstrip från Little Yellow Bicycle, blad och bling från Prima, blommor, brads. Den stora rosa blomman är gjord med die från Tim Holtz av papper av okänt ursprung.
Text: Lars Berghagen

lördag 23 juli 2011

Den stora flykten

Jösses, vilket åskväder det var här för en stund sen.... skönt när man kan sitta på inglasad balkong då =)


Mönstrat papper från We R Memory Keepers, alfabet från American Crafts, rubons från DCWV, dymo, stickles.

tisdag 12 juli 2011

Snart så...

Semestertidningarna inhandlade, bara tre dagar kvar nu...


söndag 10 juli 2011

Stoff och Stil

Igår var jag på det nyöppnade Stoff och Stil i Bäckebol. Jiiiizööööös, vilken underbar affär
Så himla mycket fint det fanns. Jag ville helst inte gå därifrån =D.





De här tygerna fick följa med hem, de ska hamna på balkongen. Det ska bli kuddar och ett överdrag till gallret vi har där ute som "utsynsskydd" när Bella blir för nipprig av passerande katter och harar =).



Och det här är ett litet tillskott till pyssellagret =)

torsdag 7 juli 2011

Favoriten

Nä, men om man skulle ta tag i den här stackars negligerade bloggen en smula kanske =). Jag har massor att visa, jag är bara för lat för att fixa i ordning inläggen. Kanske om jag struntade i materiallistan så skulle det gå lättare. Fast vän av ordning som jag är så gillar jag ju att ha lite koll på vad jag använt oxå. Hmmm, får nog fundera lite på det där...

 
Bling-blomma från Basic Grey, tejp från 7 Gypsies, resten är okänt.