måndag 30 juni 2008

min LILA period

Haha, jag hann med en utmaning till. Helt otroligt men här gick undan ikväll :D. Det blev Elsamajaruns LILA utmaning. Det kan väl tyckas konstigt men jag hittade verkligen inget bra foto där jag hade lila på mig....och då hade jag verkligen mycket lila kläder. Underligt! Jaja, det fick bli ett foto från den perioden iaf. Jätterolig utmaning....jag har nog aldrig scrappat lila förut ;D.


John Q

Har sett en alldeles jättebra film ikväll. John Q med bla. Denzel Washington och Robert Duvall. Handlar om en man som tar till drastiska åtgärder när hans son blir hjärtsjuk. Mycket bra och mycket känslosam!


Födelsedagsblomma

Kolla vilken underbar blomma jag fick av jobbet i födelsedagspresent. Visst är det en Hortensia? Eller är jag helt ute och cyklar? Vacker är den iaf!

Solskens-tjejen

Här är ytterligare ett bidrag till blogg-partyt. Förmodligen mitt sista för den här perioden. Ska bli spännande att se de nya utmaningarna imorgon. Här är det återigen söta brorsdottern Freja som får agera modell. Fotot är inte taget av mig utan av endera min bror eller min svägerska.




söndag 29 juni 2008

Fräcka te-muggar

Kolla vilka coola te-muggar jag fick i födelsedags-present av bror och svägerska. Jag älskar dem :D. Tack J & T!


Mer blogg-party

Här kommer ytterligare två bidrag till sommarens blogg-party. Bara några dagar kvar nu av första perioden. Ska nog hinna med några bidrag till sen blir det spännande att se de nya utmaningarna :D.


Den första är en skiss från Elisabeth.

Här var det scrap-lift som gällde. Jättehärlig förlaga som jag använde som skiss och även själva temat.

lördag 28 juni 2008

Lite shopping...

Eftersom jag fyller år idag så tyckte jag att jag var värd lite shopping igår :D. Så det här är vad jag kom hem med. Mycket nöjd faktiskt :D.


torsdag 26 juni 2008

Veckans skiss v25

Nu har jag testat veckans skiss för första gången. Blev rätt nöjd faktiskt. Jag gillar att scrappa efter skisser och den här var rolig.


onsdag 25 juni 2008

Till en liten nyfödd prins

Nu vet jag att det här kommit fram så då kan jag visa det här :D. Det är ett kort till härliga S och M som precis fått en liten prins till.




Mönstrat papper från Basic Grey, månadsstämpel från Format, datum-stämpel från Easer, text-stämpel från Forma Hantverk, magnetstämplar MM, drew drops från Impress, blommor från Prima, grunge board från Tim Holts infärgad med fluid chalk sedan embossad med iriserande EP från Panduro, spetsband, floss, lite brun filt, plasttrissa från en skrotad förpackning och så lite stickles.

ro

Ytterligare ett bidrag till blogg-partyt. Här efter en skiss av Lilo. Härlig skiss som jag tolkade väldigt strikt men jag tyckte att det passade perfekt till det här fotot och texten jag haft liggande ganska länge.

Overlay från Hambly, bling från Kaiser, chipboard-r från Basic Grey, o-et vet jag tyvärr inte. Parentesen utskuren med Silhouette. Parentes och bägge chipboard-bokstäverna målade med Adirondack Acrylics "Espresso". De skimrar egentligen i härlig metallic men det syns ju inte på bilden.

tisdag 24 juni 2008

5 bottennapp och skolor

Två BOM-sidor som jag visst missat att lägga upp.



måndag 23 juni 2008

[PÄlS]

Här är min tolkning av Leamon's skiss som är med i blogg-partyt.

Mönstrat papper från Scrapbook Wizard, Chatterbox och Basic Grey, thickers från American Crafts, punchinella och häftklamrar.

söndag 22 juni 2008

Scrappa bokmärke

Nu har jag äntligen satt i gång med utmaningarna i det stora blogg-partyt. Jag har en hel hög som jag vill göra, vi får väl se hur många jag hinner. Jag är ju som vanligt ute i såååå god tid....hrmmm :D.

Här är iaf den första jag har gjort. Utmaningen var att scrappa ett bokmärke, det är Anki som håller i den här http://www.rosalia.se/anki/


Stämpel från Stampin' Up färglagd med distresser, skumfjäril från American Crafts, mini-bling från Queen&Co.

Stolt!

Nu är jag lite stolt igen :D. Min Hoya blommar igen...med en ny klase! Så nu har jag två blomställningar som nästan blommar i skift. Helt underbart!


lördag 21 juni 2008

Svenska ord och uttryck

Kolla in det här....visst är det helt fantastiskt bra! Äntligen lite ord och uttryck på svenska! Jippiiiiiii...........

http://starvingartistamps.blogspot.com/2008/06/long-live-swedish.html

fredag 20 juni 2008

Glad Midsommar!

Hoppas att ni haft en trevlig och glad midsommar! Vi har haft det jättemysigt med god mat och dryck, lägga pussel, lyssna på musik och titta på Mission Impossible 3. En väldigt trevlig och avslappnande midsommar!

Här är en bild från häromdagen när hela traktens dagis firade midsommar på fotbollsplanen precis utanför vår balkong. Det var jättemysigt att höra en massa ungar sjunga om moster Ingeborg och hennes svajande kjol :D.


tisdag 17 juni 2008

Rese-dagbok

Ska ju åka till Grekland i september. Det ska verkligen bli underbart skönt med lite sol och bad och drinkar vid poolen MEN det kan ju bli lite abstinens oxå med två hela veckor utan pyssel :D. Jag som i princip pysslar åtminstone lite varje dag. Tänkte ta med många scraptidningar iaf. Sedan tänkte jag även ta med en liten anteckningsbok för att kunna skriva vad vi gör, funderingar, scrap-idéer osv. Och naturligtvis var jag tvungen att altra den lite ;D.

Mönstrat papper från Cosmo Cricket, stickers från 7 Gypsies, rubons från Heidi Grace, karta och frimärken från SkyBluePink och så lite handgjort papper och mulberry från något okänt ställe.



söndag 15 juni 2008

Afternoon tea

Idag har vi lekt lite England :D. Vi har haft "afternoon tea". Vi bakade scones och hade köpt både lemon curd, aprikosmarmelad och goda små kakbitar. Och så en stor kanna te förstås. Det var väldigt gott och jag blev glatt överraskad över lemon curden. Det var första gången jag testade och det var ju verkligen jätte-jättegott!


Sommarkort

Fick en beställning på 10 stycken sommarkort. Så här blev de. Stämplarna är från Stampin' Up, Kortmakaren och Pink Cat Studio.






onsdag 11 juni 2008

En helg i solen

Vilken underbar helg det har varit. Mamma, pappa och syster har varit här och vi har haft en fantastisk helg. I fredags var vi först på Universeum och där lyckades jag äntligen fota de underbart söta aporna. De är inte helt lätta att fota så tyvärr är bilden nedan lite suddig och då är det ändå den bästa bilden. Men de är verkligen helt underbara!



På eftermiddagen var vi till Liseberg. Karuseller, berg- och dalbanor, chokladhjul och spökhus. Härligt!

På lördagen åkte vi ut till nya Älvsborgs fästning. Det var jättetrevligt, lite mindre än vad jag förväntat mig men ändå sevärt. Jättemysigt med båtresan, trots att jag brände mig....hrmff.

Lite shopping på em, vi sprang i H&M-affärer och letade efter en klänning till syster. Som vi tyvärr inte hittade. Sedan iväg till tapas-restaurang på kvällen. Super-dupergott!

På söndagen blev det en stilla pick-nick i Keillers park som fick avsluta helgen. Solen har varit med oss hela helgen och det har varit fantastiskt roligt. Tack mamma, pappa och syster :D.

onsdag 4 juni 2008

Dagens goda gärning

Jag har varit en riktig djurvän idag. Räddade en skata minsann. När Mannen och Bella skulle ut på promenad tidigare idag upptäckte de en skata instängd i trapphuset. Den flög gång på gång mot fönstret för att komma ut. Till saken hör att vi bor på sjätte våningen. Tydligen var porten öppen där nere och skatan hade väl varit nyfiken och sen inte tagit sig ut åt rätt håll utan fortsatt uppåt istället.

Jag tog en stor handduk och höll framför mig, närmade mig försiktigt och tog sen tag om skatan. Det gick faktiskt väldigt bra. Mannen öppnade fönstret och så släppte jag ut skatan. Den flög iväg utan problem så den hade nog inte tagit nån större skada.

Det enda som grämer mig nu är att det inte finns nåt foto på mig som fågel-räddare. Scrap-skadad....vem? JAG!?! Nej, det kan jag väl aldrig tro ;D.

tisdag 3 juni 2008

Summer madness

Hittade det här på Scrappa.com Det låter ju jättespännande!


söndag 1 juni 2008

Blogg-party

Var inne och kikade hos Lilo alldeles nyss och tydligen så drar ett blogg-party igång idag. Det låter ju jättekul :D. Massor med utmaningar hela sommaren. Sommaren är indelad i tre perioder; juni, juli och augusti. Nu ska jag kika runt hos alla...har redan kollat Lilos skiss som jag nog ska försöka få till nåt med.

Här är alla som är med 1:a perioden, alltså juni.

bitte71: http://mariesscrappelliscrapblogg.blogg.se/
Elisabeth: http://elisabeths-scrapblog.blogspot.com/
Lena och Ronja: http://lenasochronjasscrapp.blogg.se/
chalin: http://chalinspysselblogg.blogspot.com/
carola: http://frejsan.blogg.se/
puman78: http://hmyran.blogspot.com/
MissMian: http://missmian.blogspot.com/
leamon72: http://leamon.blogg.se/
Susny: http://susny.blogspot.com/
AnkiBo: http://www.rosalia.se/anki
Hönan: http://www.scraphonan.blogspot.com/
Tirre: http://thereselittlecorner.com/blogg/
Linda: http://www.knorrigt.com/
elsamaja58: http://elsamajarun.blogg.se/
Millan: http://millans.blogspot.com/
ewoek: http://ewonnes.blogspot.com/
Maxell: http://maxellexam.blogspot.com/
Lilo: http://liloscrap.blogspot.com/
mahlin78: http://mahlin78.blogg.se/
epona: http://epona.blogg.se/
Tette: http://ogonblicken.blogspot.com/

Scrappa duktigt nu :D