lördag 2 januari 2010

Nyårs-menyn

Såg här såg vår nyårs-meny ut. Vi blandade hejdlöst bland både helfabrikat, halvfabrikat och hemmalagat. Det blev en enkel och snabb räk-cocktail till förrätt, helstekt oxfilé till varmrätt och som avslut en underbar efterrätt med mascarpone och gräddlikör. Mums!

Snabbt och lätt; lite sallad, en massa räkor, lite Rhode Island och toppa med lite citron och dill. Klart!

Helstekt oxfilé marinerad med vitlök, grillkrydda och rosmarin, färdigköpta potatisspiraler, Favoritsås (färdigköpt, bara att blanda med grädde) och lite mini-plommontomater.


En alldeles underbar efterrätt som jag såg Gordon Ramsey göra på tv för bara någon vecka sedan. Här finns receptet http://www.channel4.com/food/recipes/chefs/gordon-ramsay/quick-christmas-trifle-recipe_p_1.html. Vi använde rom till sockerkakan istället för konjak och det funkade bra det med. Dock var den kanske lite mörk, en ljus rom hade nog varit bättre.